Korunk egyik legnépszerűbb írója Paulo Coelho, az ENSZ békenagykövete, akinek könyvei tele vannak fontos bölcsességekkel, útmutatással, mondanivalóval amelyek hatására az olvasó lelke sokkal gazdagabb lehet.

Coelho üzenetei 2018-ban is segíthetnek, ha elolvasod a csillagjegyedhez rendelt intelmet, amiből kiderül, hogy mi lesz a jövő évi leckéd, amit el kell sajátítanod.

Kos: „Mindenki, aki elvesztett már valamit, amiről azt hitte, hogy örökre az övé, végül rádöbben, hogy semmit nem birtokolhat igazán.”

Coelho üzenete arra figyelmeztet, hogy 2018-ban ne akard elvenni és megtartani a dolgokat, hanem inkább adj! A szeretteidet se tartsd vissza a kibontakozásban, mert azzal csak elüldöznéd őket, hiszen minél jobban magadhoz szorítod őket, annál jobban szabadulnának tőled.

Jövőre engedj el mindent és mindenkit, mert vissza fog térni hozzád az, aminek melletted a helye. Szabadulj meg a régi félelmektől, a magánytól, a kudarctól, és végre tanulj meg hinni önmagadban és másokban!

Bika: „Találd ki, mit akarsz, és igyekezz túlteljesíteni az elvárásaidat. (…) Gyakorolj rengeteget, és tedd nagyon magasra a lécet, válassz olyan távoli célt, amit csak nagyon nehezen érhetsz el. Mert ez a művész missziója: átlépni a saját korlátait.”

Coelho arra hívja fel a figyelmed, hogy nem az önsegítő könyvek azok, amik mindig motiválják az embert. Néha éppen az ad erőt, ha elérhetetlennek tűnő dologra vágyunk, ezért 2018-ban merj nagyot álmodni, mert akkor te is sokkal jobban fogsz igyekezni, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet!

Majd figyeld meg, hogy mennyi mindenre vagy képes, illetve milyen sok rejtett képességed tör majd fel belőled!

Ikrek: „Az élet mindig kivárja a válságot, hogy aztán a legcsodálatosabb oldaláról mutatkozzon meg.”

Coelho arra utal, hogy hajlamos vagy beleesni abba a hibába, hogy nagyon sötéten látod az életedet, pedig, ha jobban odafigyelnél, akkor rájönnél, hogy minden negatív időszakod után történik valami jó, hiszen a sors nem csak elvesz, hanem ad is.

Amint megtanulod ezt a leckét 2018-ban, meg fogod látni, hogy rengeteg öröm van az életedben.

Ne tekints úgy a sorsra, mint valami gonoszra, aki mindig bántani akar, hanem lásd meg a tőle kapott ajándékokat, amikből még többet fogsz kapni.

Rák: „A magány nem a Szerelem hiánya. A magány kiegészíti a Szerelmet. Nem a társaság hiánya, hanem az a pillanat, amikor a lelkünk végre szabadon meg tud szólítani minket, és segít döntéseket hoznunk az életünkkel kapcsolatban.”

Coelho azt tanácsolja, hogy ne félj a magánytól, azt pedig ne büntetésként könyveld el, ha a párod szeretne magával foglalkozni, de az sem sorscsapás, ha szingli vagy, hiszen mikor máskor hallgathatnád meg a lelked tanácsait, segélykérését, útmutatást, ha nem akkor, amikor egyedül vagy? 2018-ban tanuld meg, hogy mindig annyi időt töltünk kettesben a lelkünkkel, amennyire szükségünk van!

Oroszlán: „Ne járj se gyorsabban, se lassabban, mint a lelked.

Mert lépésenként tanítja meg, miben vagy hasznos.”

Mindig és mindent azonnal akarsz, ezért állandóan rohansz a megvalósulás útján, ám Coelho 2018-as üzenete arra hívja fel a figyelmed, hogy ritkán haladhatunk abban a tempóban, amelyikben szeretnénk, mert sokkal gyakran haladunk úgy, ahogy kell.

Jövőre meg kell próbálnod felvenni az élet ritmusát, amit a lelked diktál, mert nem ok nélkül teszi ezt! Amikor úgy érzed, hogy hátráltatnak, visszafognak, akkor mindig gondold végig, hogy vajon mi lehet ennek az oka, mit kell ebből megtanulnod!Szűz: „Ne add fel. A kulcstartón is általában a legutolsó kulcs az, amelyik kinyitja az ajtót.”

Coelho 2018-as intelme arra utal, hogy amikor valami nem megy elsőre, akkor nem biztos, hogy benned vagy az adott dologban keresendő a hiba, mert lehet, hogy csak arról van szó, hogy még nem tudsz mindent, ami a sikerhez kell.

Ha valami nem megy elsőre, akkor nem szabad feladnod, hanem újra és újra meg kell próbálnod, amíg nem tanulod meg azt a valamit, ami még kell. Hidd el, hogy előbb-utóbb sikerülni fog, amit szeretnél, ráadásul másként fogsz gondolkodni, mint akkor, amikor először próbálkoztál.

Mérleg: „Sokszor gondoltam rá, hogy feladom, amikor úgy éreztem, Isten már nem figyel rám, sokszor kellett irányt váltanom, máskor pedig le is tértem az utamról. De mindennek ellenére visszatértem és továbbmentem, mert meg voltam győződve arról, hogy nem élhetem másképp az életem.”

Biztos, hogy te is érezted már úgy, hogy egyszerűbb lenne feladni valamit, ám Coelho 2018-as üzenete arra emlékeztet, hogy nem feladni kell a dolgokat, hanem másképpen csinálni. Ha meguntad a jelenlegi életmódodat, akkor változtass azon! A sorsodat részben te irányítod, csak erről hajlamos vagy elfeledkezni, és inkább aszerint élsz, amit az élet nyújt neked, ám 2018-ban tanuld meg, hogy mindig van választásod!

Skorpió: „Nem te választod az életedet: ő választ téged. Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság. Csak fogadd el és menj tovább. Az életünket nem választhatjuk meg, de azt mi döntjük el, hogy mit kezdünk a kapott örömökkel és bánatokkal.”

Tény, hogy nem szólhatsz bele mindig abba, amit az élet vagy a sors nyújt neked, de mindig lehet ehhez egy-két szavad. Coelho üzenete arra kér, hogy 2018-ban fogd vissza a görcsös irányítani akarásodat, és figyeld meg, hogy mi történik, ha elvárások nélkül vágsz bele egy napba. Vedd észre, hogy mit nyújt neked az élet, majd kezdj azzal valamit!

Nyilas: „A sors senkivel sem igazságtalan. Mindannyian szabadon döntjük el, hogy szeretjük vagy utáljuk, amit csinálunk. Ha szeretjük, mindennapi tevékenységünkben megtalálhatjuk ugyanazt az örömöt, amit azok éreznek, akik elindultak az álmaik után.”

Rossz szokásod, hogy hajlamos vagy magadat összehasonlítani másokkal, és túl sokszor foglalkozol azzal, hogy miért kapott valaki többet valamiből, mint te, éppen ezért Coelho üzenete számodra az, hogy tanuld meg, hogy az élet nem igazságtalan!

Valójában te is megkapod ugyanazokat a lehetőségeket, amelyekkel jobbá tehetnéd az életedet, csak veled ellentétben, mások ki is használják ezeket. Irigykedés helyett neked is élned kellene a lehetőségeiddel. 2018-ban meg kell tanulnod jól kezelni az élet nyújtotta mankókat.Bak: „Soha ne szalassz el egyetlen alkalmat sem, amikor kimutathatod a szereteted. Főleg azoknak, akikhez közel állsz. Hiszen éppen velük vagyunk a legóvatosabbak, mert félünk, hogy megsebeznek.”

Coelho üzenete arra utal, hogy nagyon nehezen mutatod ki az érzéseidet, pedig jól tennéd, ha minél több embernek, elsősorban a szeretteidnek mutatnád meg, hogy mit érzel irántuk. 2018-ban meg kell tanulnod leküzdeni a félelmeidet, mert azzal, hogy arra számítasz, hogy be fognak csapni és megbántanak, akkor ezt fogod bevonzani. Hidd el, hogy amikor kitárod a szíved, akkor a szeretetre szeretetet fogsz kapni!

Vízöntő: „Akinek valódi problémái vannak, annak nincs ideje depressziósnak lenni.”

Nagy hibád, hogy hajlamos vagy depresszióba esni, mert rengeteget rágódsz a múlton, és túl sokat keseregsz, ha a jelenben valami nem a terveid szerint alakul. Coelho üzenete éppen ezért arra hívja fel a figyelmed, hogy gondolj arra, hogy mennyi időt elpocsékoltál arra, hogy negatívan lásd az egész életed.

2018-ban tegyél azért, hogy kesergés helyett inkább cselekedj, hiszen a tettek a depresszió legnagyobb ellensége!

Halak: „Csak azt szeretik és tisztelik, aki önmagát is szereti és tiszteli. Soha ne akarj hát mindenkinek tetszeni, mert csak elveszíted a tiszteletüket.”

Coelho 2018-ra vonatkozó útmutatása számodra az, hogy fordíts több figyelmet önmagadra, és kevesebbet arra, hogy másokkal akarj jót tenni, nekik akarj megfelelni! Jövőre bátran mutasd meg önmagad, és foglalkozz azzal, hogy azzá válj, akit szeretsz és tisztelsz, mert ez a legnagyobb ajándék, amit a világnak adhatsz.

Természetesen egyáltalán nem kizárt, hogy lesz, akinek nem fog tetszeni az, amit a mutatsz, akit adsz, de ők nem fontosak, mert azok, akik igazán számítanak, annak fognak elfogadni, aki és ahogy vagy!