Ha valaki igazi nyugalomra, és harmóniára vágyik, sétáljon ki egy nyugodt parkba, vagy térre, üljön le egy padra, és bámulja a szökőkutat. Hihetetlen hatása tud lenni a felbugyogó, majd hirtelen eltűnő vízsugárnak. Azonban nem mindegy, hogy milyen szökőkutat választunk.

szokokut2

Az alábbi alkotások már önmagukban is lenyűgözőek, hát, még, amikor feltör belőlük a pontosan megtervezett vízsugár. Ilyen csodát még életemben nem láttam. Alkotójuk a lengyel Malgorzata Chodakowska igencsak maradandó élménnyel ajándékozza meg mindazt, akinek sikerül élőben megtekintenie emberábrázolású szökőkút-figuráit.

A lengyel szobrász 1991-től az 500 ezer fős Drezdában él, itt találta meg a csendet, és azt a környezetet, mely számára a legnagyobb ihletforrást adta. Művészetének fő jellegzetességét a bronz és a víz különleges kombinációja adja. Egy-egy szobor elkészítése 2-6 hónapig tart.

Az alábbi videóban néhány igazi csodát láthatunk ezek közül. Csak, hogy egyet említsünk közülük, érdemes különlegesebb figyelmet szentelni a vízsugár alkotta angyalszárnyas kecses női alaknak. Hihetetlenül csodálatosak! A maguk nemében is csodálatos bronz szobrok katarzisszerű erejét végül mindig a kitörő vízsugár adja meg. Amikor a víz kitör, újra és újra egy megismételhetetlen élménnyel gazdagodhatunk.