Folyamatosan és elképesztő tempóban növekszenek az ingatlanárak a Szilícium-völgyben, ami jelentős gondokat okozhatna a Facebook mérnökeinek – ha a vállalat nem gondoskodna róluk. Évszázadokkal korábban még a kétkezi munkásoknak biztosítottak lakásokat a munkahelyük közelében, azonban a világ változásával más jellegű munkaerő vált igazán megfizetetté.

Tény, hogy a Facebook már korábban elhíresült alkalmazottainak nyújtott elképesztő juttatásairól, azonban a mostani terv magasan felülmúlja az eddigieket. A vállalat ugyanis megbízott egy helyi ingatlanfejlesztőt, hogy építsen fel egy 394 lakásból álló negyedet szórakozóhelyekkel, szolgáltató pontokkal, éttermekkel, bankokkal és üzletekkel.

facebook

Bár a vállalat tevékenységi körétől meglehetősen távol áll az ingatlanfejlesztés, miután a Szilícium-völgyben 2012 utolsó negyedévében 24%-al növekedtek az ingatlanárak, az Anton Menlo névre hallgató, a tervek szerint hatvanezer négyzetméteres lakópark megépítése szükséges lépés.

A történelem fonalát követve megállapítható, hogy számos ilyen céllal kiépült lakópark például a bánya kimerülésével hamar szellemvárossá degradálódott, azonban a környék ingatlanárai, valamint a tény, hogy a Facebook csak dolgozói 10%-ának biztosít lakhatást a lakóparkban, biztosíték az Anton Menlo virágzó jövőjére.