Bár munka alatt mindenki mást ért, van néhány furcsa munkakör, aminek hallatán a legtöbben megdöbbenünk. Van, aki kutyaeledelt kóstol a fizetésért, mások pedig semmi mást nem tesznek, mint rágóznak a napi betevő megszerzéséért.

Kutyaeledel-tesztelő

A Huds and Toke állateledeleket gyártó cég emberen teszteli az általa gyártott termékeket. A kutyaeledel tesztelő feladata, hogy megkóstolja a kedvenceinknek szánt ételeket, hiszen az állatok nem tudnak szólni, ha nem ízlik nekik az étel.

dog-food

Arckozmetikum-tesztelő

Különösen a hölgyek számára tűnhet állom munkának, hogy bizonyos kozmetikai cégek termékeit tesztelik. A feladat az, hogy kizárólag egy adott cég termékeit használják, ezzel bizonyítva, hogy a kencék hatékonyak.

cosmetic

Rágótesztelő

Bármilyen hihetetlen, van, akinek az a dolga, hogy rágózzon. A munka fázisától függ, hogy mire kell figyelni, van, hogy az íze, van, hogy a lufifújás a lényeg.

Bubblegum

Csirkeválogató

Mivel a legtöbb esetben csak a tojókra van szükség, a hím csirkéktől különválogatják őket, majd a hímeket „leselejtezik”. A válogatásra sokszor külön embert alkalmaznak.

farm-chicken-412

IMAX vászontisztító

A gigaméretű mozivásznak tisztítása speciális feladat, melyet külön vászontisztító végez, hogy ne lephesse be őket túlságosan a por.

imax