Az őszi depresszióval számos ember küzd. Ne essünk kétségbe, ha ránk tör a kór, inkább ismerkedjünk meg vele, és tegyünk ellene. Depressziósnak lenni nem szégyen!

A depresszió első jelei közé tartozik a szorongás, az elszigetelődés, az álmatlanság, az önkínzó gondolatok, az alacsony önbecsülés, a pánikroham, a marginalizálódás.

A depresszió egy gyógyítható betegség, éppen ezért, ha már nagyon kilátástalannak látjuk a helyzetünk, forduljunk mindenképp szakemberhez. Azonban van néhány praktika, és életmódbeli tanács, melyet könnyedén, mi magunk is alkalmazhatunk, a változás érdekében.

Az ősz, a hideg, borús időjárás következtében sokakra ráköszönt a depresszió, a kilátástalanság, reményvesztettség. A természetben bekövetkező változások sok emberben ébreszthetnek létbizonytalanságot.

Hogyan enyhíthető az őszi depresszió?

Ha pánikrohammal, szorongással küzdünk, örökös elégedetlenség gyötör, akkor épp itt az ideje, hogy változtassunk az életünkön.

sportoljunk: a mozgás megszabadít a szorongástól, hiszen aktiválja a dopamint az agyban
szocializáció: ne zárkózzunk be a lakásba, járjunk emberek közé, hiszen ilyenkor lehetőség adódik arra, hogy eltereljük gondolatainkat a problémáinkról
nyugtató teák: fogyasszunk rendszeresen levendula, hárs, borsmenta, vagy kamilla teát. Csökkentik a szorongást, és gondoskodnak a nyugodtabb alvásról is.
pszichológus: ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy, keressünk fel egy szakembert. Nem szégyen!
távolítsuk el a negatív tényezőket az életünkből: ha valaki nagyon negatív hatással van ránk, visszahúz, vagy rossz kedvünk lesz a környezetében, nem kell túl sűrűn találkozni vele.
alkohol, dohány, kávé, édesség-ezekről épp itt az ideje lemondani, hiszen egyik sem tesz jót a depressziós időszakban.
hormonális vizsgálat: menjünk el egy szakemberhez, hiszen, ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, az gyakran kihat a kedélyállapotunkra is.

Forrás: tudasfaja.com