Hivatali befolyással üzérkedés gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette Kiss Ernő volt dandártábornokot. Az Index értesülései szerint Kiss Ernő a Nagy Ignác utcai börtönben ül, az őrizetbe vételéről szóló értesülést a Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette.

kiss erno

A Főügyészség a hírportál megkeresésére elmondta, valóban az egykori dandártábornokot hallgatták ki gyanúsítottként az ügyben, a Pesti Központi Kerületi Bíróság utasítására pedig le is tartóztatták. Kiss Ernő a kilencvenes években volt a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetője, ebben az időben egyebek mellett az alvilági leszámolásokkal foglalkoztak, valamint robbantás útján elkövetett merényletekkel. Ezekben az ügyekben most újra nyomoz a rendőrség, azonban azt nem lehet tudni, hogy Kiss Ernő őrizetbe vétele összefügg-e az új nyomozással.

erno
Forrás: nepszava.hu A fotón Kiss Ernő. Képünk nem a tettenéréskor készült. Fotó: Szabolcs László

A volt dandártábornok nem először került bajba, 2007-ben, akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitány vezetőjeként ittasan balesetet okozott, ezért az akkori országos rendőrfőkapitány vissza is vonta a megbízatását. Kiss Ernő ráadásul hazudott is felettesének, mert azt mondta, hogy autóját ellopták.