Sztálini bosszút áll Orbán: tömegeket zsigerel ki
Hiába olvadt be az EchoTV a HírTV-be, mégis a HírTV alkalmazottaitól válnak meg.

Miután tavaly augusztus elején rekordidő alatt visszafideszesítették a G-nap után kormánykritikussá vált HírTV-t, csak idő kérdése volt, hogy a befutottabb brandnek számító csatorna mikor veszi át a helyére gründölt EchoTV-től a vezető orbánista közéleti tévé szerepét.

Fél évig mindkettő csatorna párhuzamosan működött, sokszor a megszólalásig hasonló tartalommal (az echósok konkrétan saját anyagokkal is ellátták a HírTV-t). Orbán hosszú távon ezt azonban feleslegesnek ítélte, ezért úgy döntött, egybeolvasztja a két tévét, amiből az Echo húzza majd a rövidebbet. Úgy tűnik azonban, hogy

HIÁBA AZ ECHO AZ, AMI MEGSZŰNIK, MÉGIS A HÍRTV STÁBJÁNAK MONDANAK FEL.

Bizonyára azért, mivel többségük éveket lehúzott a Simicska-érában, amikor a csatorna elsődleges feladata az volt, hogy ellenőrizze a kormány tevékenységét. Hétfőn Répássy Bálint vezérigazgató és helyettese, Szikszai Péter közölte a behívott munkatársakkal – akiknek a száma elvileg közel 200-ra (!) rúg -, hogy május elsejével felmondanak nekik, áprilisban már be sem kell jönniük.

Az elmúlt két napban a HírTV műsorait már az EchoTV sok százmilliós stúdiójából vették fel. A Népszava szerint nemcsak a budapesti állománynak mondtak fel, de a vidékieknek, bedolgozó külsősöknek is. A lap szerint az is elhangzott: nincs szükség senkire, aki a G-nap után a HírTV-ben dolgozott.

“A FIDESZNÉL TÖBBEN TELJES VENDETTÁT AKARTAK: AKIK NEM ÁLLTAK FEL A G-NAP UTÁN, AZOKAT EL KELL TAKARÍTANI A SZERKESZTŐSÉG KÖRNYÉKÉRŐL IS”

– írja a lap. Ez állítólag még azokra is vonatkozik, akiknek semmi közük nincs/nem volt a tartalomgyártáshoz, pl. a fodrászra vagy a sminkesekre.

#OrbánViktor #HÍRTV #ECHOTV #Mészáros