A parlament napirenden lévő ügyeinek megtárgyalása előtt kért szót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki “Brüsszel titkos migrációs terveiről” beszélt – közölte az index.hu.

Az ellenzék szerint a Fidesz elővett egy régi témát, amivel csak terelni szeretnék a múltheti csúfos vereségükről a figyelmet, valamint

“B-KATEGÓRIÁS KONTEÓT” TERJESZTENEK.

Szijjártó azonban kiáll azon álláspontja mellett, miszerint az Európai Bizottság tervei közt szerepel, hogy kötelezővé tegye az ENSZ migrációs csomagját, melyet korábban a kormánypárt már elutasított.
A külgazdasági és külügyminiszter továbbá kijelentette, hogy a kormány ezt a csatát is meg fogja vívni.

A Fideszes felvetést korábban már az Európai Bizottság is megcáfolta, akkor azt közölték, hogy egyik EU-tagállama számára sem lesz kötelező az ENSZ migrációs csomagja. Szijjártót azonban nem érdekelte, hogy korábban már megcáfolták a Fideszes összeesküvés-elméletet, napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy:

BRÜSSZELBEN TITKOS TERVEK KÉSZÍTÉSE ZAJLIK.

A miniszter szerint, a titkos terv megalkotói azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy “globálisan is legalizálják az illegális migrációt”, és alapvető emberi jogként akarják feltüntetni a migrációt. A Fidesz ezt teljes mértékben elítéli, ezért nem szavazta meg korábban az ENSZ-dokumentumot , azonban most szerinte Brüsszel ezt rá akarja kényszeríteni a tagállamokra.

Szijjártó szerint az Európai Bizottság jogi szakvéleményében az olvasható, hogy “az ENSZ közgyűlése által elfogadott határozat már jogi hatásokkal bír az EU jogrendjére”, illetve “a globális migrációs csomag elfogadása jogi hatásokkal bír az EU fejlesztési politikájára”.

Korábban az Európai Bizottság szóvivője is határozottan elutasította az ilyen jellegű felvetéseket, miszerint kötelezővé szeretnék tenni a migrációt, ennek ellenére a külügyminiszter ma kijelentette: a kormány küzdeni fog “a titkos brüsszeli bevándorláspárti tervek ellen”,

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA EZT A CSATÁT IS MEG FOGJA VÍVNI, EGYETLENEGY PONTJÁT SE FOGJA VÉGREHAJTANI.

#OrbánViktor #Brüsszelezés #FIDESZ