Ha a Fidesz kisodródik az Európai Néppártból, kisodródik az európai fősodorból is, ami katasztrofális következményekkel járhat a magyar családok és vállalkozások számára – mondta a szocialista frakcióvezető hétfőn napirend előtt a parlamentben.
Tóth Bertalan felszólalását azzal kezdte, hogy korábban még áprilisi tréfaként is elképzelhetetlen volt, hogy a jogállam lebontása miatt eljárás induljon a magyar kormány ellen, illetve hogy a kormányzó párt elveszítse érdekérvényesítő képességét a saját pártcsaládjában. Márpedig a Fidesszel ez történt, és hiába próbálja Orbán bizonygatni, hogy ez az ő döntésük volt, mert ez olyan, mint mikor falusi kocsma előtt nagyot eső részeges biciklis az őt bámulóknak azt kiáltja, hogy „én így szállok le!”.

Ha a jövőben a jogállami kritériumokhoz kötik az EU-támogatások kifizetését, akkor az a folyamat, amit Orbán Viktor a NER-rel elindított, és ami kizárólag arról szól, hogy az uniós támogatásokat lenyúlják, súlyos veszteségekkel jár majd a magyar családok és vállalkozások számára. Az MSZP számára ez nagy a felelősséget jelent,

RÁNK HÁRUL A FELADAT, HOGY GARANTÁLJUK A MAGYAR CSALÁDOK BIZTONSÁGÁT, ENNEK A PÉNZNEK OTT A HELYE A MAGYAR CSALÁDOKNÁL

– jelentette ki. Tóth Bertalan szerint az MSZP felelőssége, hogy megvédje Magyarország érdekeit az unióban, ha Orbán Viktor erre nem képes. A szocialisták azért fognak küzdeni, hogy Orbánék korrupt és kizsákmányoló rendszere ne tudjon a magyarokon élősködni.

A szocialisták a Haza, Szeretet, Európa című programjukban egy szociális Európa megteremtését célozzák, aminek fontos része, hogy megvédi az európai, köztük a magyar dolgozókat a kizsákmányolástól. Legyen a minimális bér az Európai Unióban 750 euró, az egységes európai minimális nyugdíj 300 euró, a minimális családi pótlék 150 euró, a termőföld hektáronkénti támogatása minimum 300 euró, az áfa pedig maximum 20 százalék – követelte.

Kormány nevében Dömötör Csaba azt válaszolta, hogy az MSZP követelései komolytalanok.

Orbán Viktor
orbán viktor
orbán viktor sajtótájékoztató
orbán viktor európai néppárt
orbán viktor európai unió
MSZP
Tóth Bertalan
Orbán
megvédeni az országot

#MSZP #FIDESZ #OrbánViktor #DömötörCsaba #TóthBertalan