Ugye, Ön minden nap fürdik? Ugye, el szokta vinni az autóját 15.000 kilométer után olajcserére? Ugye, jár rendszeresn fogászati szűrővizsgálatra?
…és a párkapcsolatát mikor szervízelte?

Mitől is függ egy párkapcsolat sikere? A jó választástól? Attól, hogy mennyire szeretik egymást? Vagy esetleg a csillagok állásától? Nagyon nehéz a kérdésre pontos választ adni, arra viszont egyértelműen felelnek a kutatások, hogy sok mindent a pár maga is meg tud tenni annak érdekében, hogy a kapcsolata tartósan boldog, kiegyensúlyozott legyen. Ahogy David H. Olson, a Minnesotai Egyetem professzora mondja: “Azoknál a kísérleti csoportoknál, ahol a párok már a házasságra is tudatosan felkészültek, majd pedig 2-3 évente visszajártak ,kötelező szervízre’, a hosszú távú utánkövetésünk azt mutatta, hogy a válási arány kevesebb, mint 3%. Ez hatalmas különbség az 50% körüli társadalmi átlaghoz képest.”

Dr. Mihalec Gábor hazai kutató azt is megvizsgálta, hogy mi történik azokkal a párokkal, akik semmit sem tesznek a kapcsolatukért. “A kutatásunk kimutatta, hogy ezek a párok már fél év alatt is számokban kifejezhető hanyatlást mutatnak a kapcsolatuk minden jelentősebb területén. Ez a hanyatlás pedig előbb-vagy utóbb feloldhatatlan konfliktusokban, válásban végződik. Ezzel szemben már a legkisebb tudatos igyekezet is pozitív változásokat indít el.” – mondja a szakember.

 

Ketten Együtt Nap kisfilm – egy kis nosztalgiázás február elsejéről…

Szerző: Mihalec Gábor, 2015. május 7.

 

 

A változás fontos eszköze a tanulás. Sajnos a párkapcsolati készségeket nem tanuljuk meg az iskolában, ezt a tudást felnőttként kell összegyűjtenünk könyvekből, előadásokból, tréningekből. A tanulásra kiváló alkalmat kínál a Ketten Együtt Nap, amelyen a téma kiváló szakértői adják át tudásuk legjavát. A következő rendezvényen Pál Feri, Dr. Mihalec Gábor, dr. Mészáros Ádám, Lackfi János és Szerekován János foglalja össze a témával kapcsolatos legfontosabb információkat egy nap alatt.

 

Regisztráljon most kedvezménnyel:

www.kettenegyuttnap.hu