Victoire Macon Dauxerre, egy 18 éves francia lány éppen az édesanyjával sétált az utcán, amikor egy modellügynökség képviselője leszólította. Potenciált láttak benne, azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy ledobjon néhány kilót. Nem is néhányat, egész pontosan tíz kilótól kellett rövid időn belül megszabadulnia az egyáltalán nem husi lánynak.

mokk

.

moooo

De persze egy ilyen ajánlatnak minden lány örül, hiszen szinte mindenki gondolkodott azon, milyen lehet topmodellként dolgozni: siker, pénz, csillogás, méregdrága ruhák…és ez Victoire-t is nagyon vonzotta. Habár egyáltalán nem volt túlsúlyos, úgy döntött, hogy teljesíti a cég kívánságát, és megszabadul 10 kilótól. Onnantól kezdve minden nap csupán három darab almát evett, ennyi volt a napi menüje.

Végül 45 kilóra fogyott le, ami alapból egy ijesztő szám, de ha hozzávesszük, hogy a lány 180 centi magas, tényleg kiráz minket a hideg. Elképesztő, hogy a modellügynökségeknek ilyen kinézetű lányokra van szüksége. Teljesen irreális, természetellenes és közel sem szép a csontsovány, beesett arcú, beteg nő látványa!

jjj

jjjjj

ooi

Erre Victoire is hamar rájött, nyolc hónapot töltött el topmodellként, de mivel annyira kórosan sovány volt, testképzavarban szenvedett és mentálisan is romlott az állapota, öngyilkosságot kísérelt meg. Ez volt az utolsó csepp a pohárban neki és a családjának, azonnal a háta mögött hagyták ezt a sötét, ártalmas karriert.

Azóta eltelt öt év, és szerencsére a lány élete újra sínen van, visszanyerte egészséges testsúlyát és majd’ kicsattan az egészségtől. A most 23 éves lány könyvet is írt “Nem lehetsz elég vékony. Egy topmodell naplója” címmel, ahol megosztja élményeit és összeomlásának történetét, amelyet a csillogás, divat és pénz világában töltött el. És persze megpróbál minden lányt lebeszélni arról, hogy modellkedésre adja a fejét…

 

hhz