Pár filléres hozzávaló, némi kézügyesség és elbűvölő használati, vagy dísztárgyakat varázsolhatsz. Gyűjtsd össze és hasznosítsd az üres konzerves dobozokat!  Szépek, praktikusak és te készítetted!

Törölközőtartó

620x0 (16)

Ehhez extra méretű konzerves dobozokat kell vadásznod, de megéri a fáradságot, mert hihetetlen gyönyörű és praktikus törölközőtartót készíthetsz belőle. Alapozd le a dobozokat, majd dekupázs technikával dekoráld. Végül sorold a falra.

Írószer rendező

620x0 (17)

Gyűjts össze különböző nagyságú dobozokat. Fesd be, majd dekoráld szalaggal, zsinórral, feliratokkal. Végül rögzítsd őket egymáshoz!

Csipesszel díszitve

620x0 (18)

Nem csak ötletes, de nagyon bájos virág- vagy mécsestartót készíthetsz pillanatok alatt pár facsipesz segítségével. Egyszerűen csíptesd körbe a doboz falán és már használhatod is gyertyatartónak, vagy teheted bele a kedvenc virágcserepedet.

Ceruzatartó

620x0 (19)

Romantikus ceruzatartót készíthetsz zsákszövésű anyagból és csipkéből. Ragaszd körbe a fémdobozt, illeszd rá az anyagot, ha megszáradt, dekoráld csipkével és egyéb kiegészítő elemekkel.

Szalvétával díszített tárolódoboz

620x0 (20)

Dekupázs technikával is egyedivé teheted a konzervdobozt. Fesd le olyan színűre, amilyen színt szeretnél alapnak, majd ha megszáradt rajta a festék, ragaszd fel a szalvétát. Végül tegyél rá egy réteg lakkot.

Juta szalagos dobozok

620x0 (21)

Különféle színben és méretben kapható, zsákvászonból készült juta szalagokkal gyönyörűen dekorálhatod a fémdobozokat. Egyszerűen ragaszd körbe a vászont, majd csipkével, masnival, szalaggal, vagy egyéb dísszel dekorálhatod még.

Váza

620x0 (22)

Az üres konzervdoboz vázának is tökéletes, mivel jól tartja a vizet! Több félét is készíthetsz a  virágcsokrok színéhez és formájához harmonizálva  és aggódnod sem kell hogy eltörik.

Konyhai tároló

620x0 (23)

Ragaszd körbe a kiválasztott anyaggal a doboz oldalát. Dekoráld ízlésed, kreativitásod szerint.

Cserép

620x0 (24)

Maradék tapéta darabokból elegáns cserepeket készíthetsz az ablakba. Ragaszd fel a tapéta csíkokat és már ültethetsz is bele!

Mécsestartó

620x0 (25)

Nyári estéken igazi romantikus hangulatot varázsolnak ezek az egyszerű, de mégis különleges mécsestartók. Ragaszd körbe a doboz oldalát egy darab szép dekorpapírral, majd rögzíts az oldalára egy zsinórt!

Csomagoláshoz

620x0 (26)

Egyedien csomagolt ajándékot adhatsz át szeretteidnek, ha a meglepetést egy szépen dekorált konzerves dobozba rejted. Használhatsz hozzá dekorpapírt, matricát, anyagot, szalagot, csipkét, stb…

Madáretető

620x0 (27)

Egy ilyen madáretető, nem csak a madarak elismerő tekinteteket vonzza majd. Éles szerszám segítségével vágj a dobozra egy ajtót, a tetejére rögzíts egy tölcsért, az aljára pedig erősíts egy tálcát. Fesd ki az etetőt, majd parafadugókból csinálj kerítést, hogy a magok ne szóródjanak szét!

Gyűjtsd a dobozokat és alkoss!

Forrás: Ripost