A napszemüveg fontos kellék abból a szempontból, hogy nyáron, mikor erős a fény, és ezzel együtt az UV-sugárzás, védi a szemünket. Manapság azonban már nem csak a szemvédő funkció, és nem is a hunyorgás elkerülése végett hordjuk: a napszemüveg fontos kiegészítő lett, ami a férfiak öltözékét, annak összhatását is nagyban képes befolyásolni. Éppen ezért, egy napszemüveg vásárlásakor nem csak az fontos, hogy megfelelően védjen, hanem az is, hogy a fazonja milyen.

 

Jó választás lehet az Arctica S–185, az Arctica S–189 B napszemüveg, melyek TAC polarizált lencséket kaptak, ami csökkenti a zavaró tükröződést és a fényvisszaverődést. Ez egyrészt praktikus, másrészt jól is mutat, a szemüveg lencséjében ugyanis nem tükröződik vissza az út, a táj, vagy éppen a beszélgetőpartnerünk arca, ami sokak számára zavaró lehet. A karcolódástól sem kell tartani, ugyanis a lencsék triacetát cellulózzal rétegeltek, ami védi őket a küldő hatásoktól. A lencsék blokkolják az összes UV 100 százalékát és 99 százalékban kiszűrik a vakító fényt. Az az Arctica S–189 B lencséi füstös színű polikarbonátból készültek, mely kemény, könnyű, de ütésálló anyag. A napszemüvegek gumi orrpárnákat és gumibetétes nyélvégződéseket kaptak, így garantáltan nem csúszik le.

Az Arctica S–157 szintén polarizált lencsékkel rendelkezik, így a fényvisszaverődés és a tükröződés ennél a modellnél sem jelent problémát. Különösen kedvelt horgászok, csónakázók, síelők, snowboardosok, biciklisek és más szabadtéri sportokat kedvelők körében, ugyanis a különleges, polarizált lencsék rendkívül pihentetőek a szem számára. A napszemüveg lencséi zöld színű polikarbonátból készültek, ezen kívül nagyon könnyűek és vékonyak, de ami ennél is fontosabb, igen tartósak és ütésállóak. A napszemüveg különlegessége, hogy UV400 bevonata mind az UVA, mind az UVB, mind pedig az UVC sugárzást blokkolja, ezért 100 százalékosan védi a szemet a káros sugárzásoktól. A fémkeretes szemüvegre szilikon orrpárnákat terveztek, hogy ezzel is biztosítsák a kényelmet.