Az energiaital fogyasztása nem túl egészséges, fejtették már ki többször is az orvosok. Normális esetben napi egy még nem okoz egészségkárosodást, de sokan vannak, akik nem állnak meg egynél. Ahogy a 26 éves, háromgyermekes anya, Lena Lupari sem. Az asszony azonban túllútt minden határon, naponta 28 (!!!) doboz energiaitalt gurított le, nem törődve azzal, milyen veszélybe sodorja magát.

Ez a kedvtelése ráadásul nem is volt olcsó, hiszen havi szinten 450 fontba, azaz majdnem 200.000,- forintba került a rengeteg cukros lötty, amit Lena megivott. A nő már korábba is túlsúlyos volt, így a napi 3000 plusz kalória elfogyasztása is hamar meglátszott rajta, de amit a végén kiváltott a sok energiaital, arra legrosszabb álmában sem számított. Ugyanis egyszerűen megvakult!

b6cd21dc1557943da15e36476dab39c2

“Korábban is fájt néha a fejem és migrénem is volt, de egyik nap arra ébredtem, hogy semmit sem látok!” – mondta el a nő a Metro című lapnak. Miután kórházba került, kiderült, hogy úgynevezett idiopátiás agyi nyomásnövekedés lépett fel Lana koponyájában a hihetetlen mennyiségű koffeintől és cukortól, amit a napi 28 doboz energiaitallal magához vett. Miután megtörtént a baj, Lena végre komolyan vette, hogy komoly problémája van és befeküdt a kórházba egy fogyókúrára és azért, hogy leszokjon káros szokásáról. Szerencsére, ahogy leadott jó pár kilót, visszatért a látása is.