Több mint 1500 filmszínházban került a terítékre, mégis az év eddigi legrosszabbul nyitó mozija lett a The Fifth Estate Észa-Amerikában. Bill Condon WikiLeaks-filmje ellen régóta folytatja hadjáratát Julian Assange, aki a harcot azzal tetőzte meg, hogy a film mozikba kerülésével egyidőben lehetővé tette a WikiLeaks saját dokumentumfilmjének, a Mediastannak a letöltését, méghozzá teljesen ingyen.

fifth-estate

Emellett a WikiLeaks-alapító közzétett egy nyilatkozatot is, melyben felszólított minden amerikait, hogy ne költsön pénzt a hollywoodi propagandára, cserébe gyűjtse maga köré családtagjait és nézze meg a Mediastant ingyen.

2

Egyébként a Mediastan szerepétől függetlenül nagyot bukott a The Fifth Estate, bár arról nincsenek elérhető statisztikák, hogy a Mediastant hányszor töltötték le a hétvége folyamán Észak-Amerikában, az azonban bizonyos, hogy az Egyesült Királyságban egyetlen hétvége alatt megugrotta az ötszázezret a letöltések száma.

Julian_Assange1

Assange egyébként több alkalommal bírálta a Condon-filmet, mondván, hogy az elferdíti a képet vele és a WikiLeaks-szel kapcsolatban, sőt, egyszer levélben kérte Benedict Cumberbatch-t is, hogy ejtse a filmszerepet.