A hatalmas mellméretnél többre értékelik az intelligenciát a férfiak, pláne ha leendő feleségüket keresik – állítják cambridge-i tudósok. Egy kutatás eredménye szerint a férfiak a okos nőkről azt gondolják, hogy is jó nevelést kaptak, sőt, a szülés után is jobban fognak kinézni.

620x0 (10)

Egyforma cicik: ez már fontos szempont

A tudósok állítása szerint az egyéb vonzó női tulajdonságok, mint példáula hosszú lábak, egyáltalán nem számítanak a férfiak szemében. Aszimmetriára viszont önkéntelenül is buknak, mert ez az egészséges, fiatal, stabil gének jele – márpedig a nagy mellek ritkán egyforma méretűek.

A lábak szempontjából  nem számít a hossz, azt értékelik a férfiak, ha egyenes, mert az az egészség jele, az egyenlőtlenség viszont genetikai hibákra utalhat.

620x0 (11)

A mellekre visszatérve

Nem érdekes tehát a melltartóméret, hiszen a túl nagyméretű keblek hamarabb ereszkednek meg, ezáltal hamarabb láttatják idősebbnek a nőt. Márpedig a férfiak a fiatalságot keresik.

A lényeg, hogy a férfiak az intelligenciára mennek. A vizsgálatok időről időre kimutatták, hogy ez első, amire egy nőben figyelnek. Ugyanis ez nemcsak azt mutatja meg, hogy az illető nő miként nőtt fel, hanem azt is, hogyan nevelné fel a férfival közös gyerekeket.

(forrás: ripost)