Mire számítsunk, ha vezetünk? Milyen autót vegyünk? Hogy néz ki a slusszkulcsunk?


Autót vezetni nagyszerű érzés, ha nem bosszankodunk más totyogása miatt, a városi dugóban sem vesztegetjük el a drága időt és még drágább benzint. Amikor pedig nem csak a jogosítvány megszerzésére van pénzünk, hanem arra is, hogy olyan autót vegyünk, amelyik a leginkább illik hozzánk, akkor egyenesen a mennyországban érezhetjük magunkat.

Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen sofőrök vagyunk. Azt tudjuk, hogy az autóvezetők között akad, aki maximum vasárnap veszi elő a kocsit, míg más agresszíven, esetleg minden szabályt betartva vezet.

Valószínűleg tisztában vagyunk azzal, hogy ránk mi jellemző, ám még ebben az esetben is érdekes, szórakoztató lehet az, amit a csillagjegyünk mond el arról, hogy milyen sofőrök vagyunk, melyik autó illik hozzánk, illetve hogy néz ki a slusszkulcsunk.

Kos: Imádjuk a gyorsaságot, ami mellett fontos, hogy a közlekedésben is megélhessük a dinamikus természetünket, emiatt olyan autóra van szükségünk, amellyel beteljesíthető a temperamentumunk.

Kosként előfordulhat, hogy többször eljátszunk azzal a gondolattal, hogy autóversenyzőnek állunk, emiatt különösen oda kell figyelnünk a sebességre, mert nem fogjuk szeretni a rólunk készült fotókat, és a hozzájuk mellékelt büntetést. A vezetési stílusunkra jellemző, hogy kissé agresszívek vagyunk, illetve hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a B-kategóriás jogsi a belső sávra szól.

Hozzánk egy jól gyorsuló BMW, Audi, vagy más versenyautós márka illik. A szín legyen élénk, például piros. Kosként a slusszkulcsunk is feltűnő. Ha jó autónk van, akkor a márkát viselő, jó minőségű anyagból készült fityegő lóg rajta, de szívesen tartjuk rajta a párunktól kapott szívecskét, vagy a kabalánkat.

Bika: Megbízható, szilárd személyiségünkhöz jól illik egy olyan autó, amelyben elég hely van ahhoz, hogy nagy tételben vásároljunk. Emellett a biztonságra is törekszünk, ezért mindig úgy vezetünk, hogy oda is érjünk a célunkhoz.

Az autónkban mindig rend van, a szabályokat pedig pontról pontra betartjuk. Ha vezetünk, akkor udvariasan, készségesen viselkedünk. Amennyiben sikerül olyan autót vennünk, ami tükrözi a vezetési stílusunkat, akkor a márkatársakkal számíthatunk egymásra. Ez klasszikus Bika dolog.

A márkák közül azt választjuk, amiben megbízhatunk, ami híres arról, hogy ritkán hibásodik meg. Hozzánk egy Opel vagy Mercedes illik, lehetőleg sötét színben. Bikaként azonban előfordulhat, hogy a praktikus egyterű mellé veszünk egy esztétikumáról híres autót is. A slusszkulcsunkra valami nagyon szép, természetes anyagból készült dolgot szoktunk aggatni.driver3Ikrek: Rugalmas, mozgékony emberként rengeteget használjuk az autónkat, mert ez igazi szabadságot kínál nekünk. Mivel Ikrekként egyszerre több dologgal foglalkozunk, ezért nem meglepő, ha vezetés közben szendvicset eszünk, kávézunk, telefonálunk és közben nyomjuk a gázt.

Ha jól vezetünk, akkor a legszűkebb helyre is betesszük a kocsit. Ellenkező esetben egy focipálya méretű hely kell a legegyszerűbb művelethez is. A legjobb, ha az autónkat nem csak kiránduláshoz, hanem ügyintézésre, bevásárlásra is használhatjuk.

Számunkra egyformán fontos a mozgékonyság és a praktikusság, emiatt egy fehér Ford tetszhet igazán. Az autónk esetében az is lényeges, hogy egyértelműen kommunikáljon velünk, tehát adjon világos jelzéseket a műszerfalon az állapotáról, emellett GPS-re, mobiltelefon kihangosítóra is szükségünk van. A slusszkulcsunkon egy diktafon lóghat, mert így vezetés közben is felmondhatjuk az új ötleteinket, gondolatainkat.

Rák: Szeretnénk, ha az autónk otthonos lenne, tehát fontos a tisztaság, a kellemes légkör, és természetesen nem maradhat ki belőle a rágcsálnivaló, meleg pulóver, pléd, nyaktámasz, tartalék elsősegély doboz, és néhány személyes tárgy. Emellett legyen elég nagy, mert az egész családnak el kell férnie benne.

Számunkra a biztonság a legfontosabb, ezért próbáljuk betartani a közlekedési szabályokat, ám nem lesz bűntudatunk, ha a tilosba parkolunk le, amikor a beteg nagyi gyógyszeréért megyünk.

Hozzánk leginkább egy ezüstfényezésű vagy gyöngyházas árnyalatú Volkswagen vagy Opel illik. A női Rákok esetében gyakran fontos a sofőroldali sminktükör. A slusszkulcsunkon tengeri csillaggal, kagylóval, gyönggyel díszített kulcstartó lóghat.

Oroszlán: Csak feltűnő autóról lehet szó esetünkben, mert mindenkinek látnia kell, hogy ki az utak királya. Ha van rá pénzünk, akkor fontos, hogy drága járművet vegyünk, mert egy uralkodónak szüksége van a luxusra.

Ezen kívül a minőség, szépség és a megbízhatóság is különösen fontos, mert mi imádunk élményautózni. Látszólag nem sietünk, ügyesen manőverezünk, ahova pedig indulunk, oda időben megérkezünk. A vezetéstechnikai tudásunk remek, ezért sokan biztonságban érzik magukat mellettünk. Mi annyira jól uraljuk a lóerőket, mintha kormánykerékkel a kezünkben születtünk volna.

Ha van elég pénzünk, akkor egy Porsche, Jaguár illik hozzánk. Amennyiben ez túl drága, akkor egy sportos fazonú járműre esik a választásunk, de ezt feldobjuk egy egyéni mintával, autós ékszerrel.

A szín elsősorban piros, bordó, míg az ülés fűthető és kagyló alakú. Az autónk emellett mindenféle extrával felszerelt. A slusszkulcsunkon valami feltűnő dolog lóghat, de egy feliratos kulcstartó is elképzelhető, ha azt írták rá, hogy „Az ország utak királya”, vagy „A legjobb szerető”.

_80146548_moscarsbodyafp

Szűz: A célszerűség, praktikusság a legfontosabb az életünkben, tehát a külső nekünk kevés, mert ennél jobban érdekelnek a műszaki szempontok, amelyek alapján véleményt mondhatunk az autóról. Emellett a takarékosság is fontos, mert nem szeretjük a benzinfaló járműveket. Az is lényeges, hogy sok hely legyen benne, ezért a kombit részesítjük előnyben.

Jellemzően jó sofőr hírében állunk. Ismerjük a mellékutcákat, minden részletre kiterjed a figyelmünk, utáljuk a szabálytalanságot, és azt, ha ebben belekényszerülünk. Ha lehet, akkor a parkolást már akkor mobilon intézzük, amikor mások még azt se tudják, hogy van ilyen lehetőség.

Hozzánk elsősorban egy tört fehér színű Audi, vagy remek ár/érték/fogyasztás arányú Suzuki illik. Érdekesség, hogy az autókereskedők számára a Szűz sofőr az igazi rémálom, mert megsemmisítő pillantásokat tudunk vetni rájuk, ha nem olyan felkészültek, mint mi, és órákig hasonlítgatjuk egymáshoz a különböző autók paramétereit.

Az alaposság persze nem baj, mert amikor mi autót veszünk, akkor az legalább 10 évre fog szólni, mert nem szeretjük gyakran cserélgetni a kocsikat. A slusszkulcsunkon valami hasznos dolog fityeghet, például számológép, óra, elemlámpa, csavarhúzó.

Mérleg: Számunkra nagyon fontos az esztétika, emiatt nem mindegy, hogy hogyan jelenünk meg a világ előtt. Az autónk éppen ezért nem lehet koszos, igénytelen, hanem szépnek kell lennie. Ehhez természetesen a finom színek világa is hozzátartózik.

A vezetési stílusunk kicsit szétszórt, sőt, olykor nem becsüljük meg az autónkat, és hol ennek, hol annak megyünk neki. Amennyiben ez tényleg igaz ránk, akkor inkább ne vegyünk drága autót! A szabályokra se tudunk figyelni, gyakran tilosba állunk, vagy a megengedettnél gyorsabban megyünk, mert valami mással foglalkozunk a szabályok betartása helyett.

Hozzánk jól illik egy Aston Martin, egy Mini Morris, vagy bármilyen old timer, de abban az esetben, ha nincs ennyi pénzünk, akkor a Peugeot is megfelel az ízlésünknek. Ha a művészi érzékünkre bízzuk a döntést, akkor borzalmas autót választhatunk.

Az autókereskedők szeretnek, mert nekünk elég egy különleges színű, esetleg zöld, indigókék autó, és már nem is érdekel, hogy egyébként rémes a műszaki állapota. A slusszkulcsunkon valószínűleg valami művészi dolog található.

Skorpió: Szélsőséges személyiségünket jól mutatja, hogy lehet luxusautónk, de egy agyon használt járművel is járhatunk. A két véglet között nem igazán találjuk az átmenetet, a középkategóriás kocsik pedig egyáltalán nem érdekelnek, de az fontos, hogy az autóban valami megfogjon, elvarázsoljon.

Jellemzően jó sofőrök vagyunk. Ismerjük a különleges, járatlanabb útvonalakat. Szívesen ismerkedünk a pirosnál, de az se kizárt, hogy fekete füstüveggel mutatjuk ki a titokzatosságunkat. Imádjuk a sebességet, ha pedig megsértenek az úton, akkor az bosszúért kiállt.

Ha autót veszünk, akkor egy extrás Mitsubishi, Toyota mellett érdemes döntenünk. Mivel szeretjük a szexet, ezért fontos a beltér és az ülések. A slusszkulcsunk többnyire frivol fityegőn lóg. A kulcstartónkon lehet vetkőző nő/férfi vagy ezoterikus jelkép.

Nyilas: Ha a szívünkre hallgatunk, akkor egy megbízható, minőségi luxusautóra vágyunk. Amennyibe erre nincs pénzünk, akkor a döntésünket befolyásolja, hogy szeretünk utazgatni, tehát sokat fogjuk használni, emiatt muszáj, hogy megbízható legyen.

Nyilas szülöttként mi vezetünk a legjobban az összes csillagjegy közül. Stabilan, megbízhatóan uraljuk az utakat, nem kapkodunk, de gyorsak vagyunk. A vezetéstechnikánkat tanítani kellene a nem Nyilasoknak. Ha tehetjük, akkor vegyünk egy Lexust vagy egy olyan terepjárót, ami a mostoha körülmények között sem hagy cserben, de kíméli a környezetet, ugyanis nagyon szeretjük a bolygót, amiért felelősséget érzünk.

A vízzel, árammal hajtott autók, esetleg a hibridek remekül passzolnak a környezetvédő személyiségünkhöz. A slusszkulcsunk általában valamilyen szúrószerszám, például bicska, nyílhegy, csavarhúzó kulcstartón lóg.

Bak: Nem szeretjük a hivalkodást, feltűnő stílust, ahogy azt se, hogy mások megbámulnak. Az autónknak azt kell üzennie, hogy komoly emberek vagyunk, aki megengedheti magának az eleganciát, minőséget.

Ha vezetünk, akkor betartjuk a közlekedési szabályokat. Az autónk külsejére és épségére különösen vigyázunk, ezért nagyon mérgesek leszünk, ha megkarcolják a karosszériát. Ilyenkor jobb, ha a tettes nem látja az arcunkat.

A legjobb, ha Mercedest vagy Volvot veszünk, mert ezek lehetnek a státusz szimbólumaink. Jó ötlet, ha fekete színt választunk, mert ez eleganciát sugall annak ellenére, hogy a kosz meg fog látszani rajta, ami a tisztaságmániánknak lehet nem fog tetszeni. Az aszfalt-szürke fényezést kerüljük!

A slusszkulcsunkon nem lóg semmi, mert a legtöbb, amit megteszünk az, hogy egy praktikus, jól védő, igazi bőr tokba dugjuk a kulcsot.

Vízöntő: Ha tehetjük, akkor olyan autót vegyünk, ami passzol a szabadidős tevékenységeinkhez, és beleférnek az ezekhez tartozó felszerelések. Az sem árt, ha a hosszabb utazások esetén bele tudunk pakolni. Emellett mindegy a kinézet, mert biztos, hogy át fogjuk alakítani, hiszen imádjuk, ha kicsit különbözünk a többiektől.

A vezetési stílusunk is egy kicsit különc, mert van néhány babonánk, amihez ragaszkodunk. Ilyen például, hogy minden reggel ugyanakkor indulunk, mert biztos, hogy nem kapunk parkolóhelyet, ha egy perccel később vagy korábban indulunk munkába.

Jó ötlet, ha egy különleges terepjárót, esetleg egyterűt veszünk, ami több funkcióval rendelkezik. Számunkra fontos a különleges üléshuzat, kormányvédő, beltérre/kültérre tehető egyedi megoldások.

Az sem kizárt, hogy oltárrá alakítjuk a műszerfalat, amin ott lesz a szerencsekabalánk, vagy a füstölő. Az ezotériás jelkép a slusszkulcson is megjelenhet, például egy apró kínai, indiai tárgy formájában.

Halak: Számunkra az autó több egy négy keréken guruló bádogdoboznál, hiszen érzelmileg kötődünk hozzá. Ha meg kell tőle válnunk, akkor fáj a szívünk, hiszen olyan dolgokra használjuk, ami szép emlékekkel gazdagít, így például családi nyaralásra.

Az autó nem csak egy tárgy, hanem élőlény, a barátunk, ezért legyen szép, esztétikus, mert a formák és a színek is fontosak a számunkra. Sofőrként biztos, hogy elkereszteljük a kocsit, akihez gyakran beszélünk, simogatjuk a műszerfalat, és misztikus jelentőséget tulajdonítunk annak, ha nem indul elsőre. A vezetésünk kicsit álmodozó.

Esetünkben egy Peugeot lehet a megfelelő autó, de a vásárlásnál éreznünk kell, hogy melyik a Mi Autónk. Erre kérhetünk olyan jelzést, mint például egy rendszámtábla, szín, forma. Mivel az érzelmeinkre hallgatunk, emiatt nem vagyunk márkahű sofőrök.

Érdekes, hogy legtöbbször bele tudjuk képzelni magunkat abba, hogy milyen autó illik a lelki világunkhoz. A slusszkulcsunk valamilyen kedves kabala, amit régebb óta magunknál tartunk.