A televíziókhoz való hozzáállás az utóbbi időben két merően ellentétes irányba halad. A lakosság egyik fele azt kívánja, bárcsak lenne egy minél nagyobb, minél laposabb, HD, 3D, smart és minden hasonló, a másik fele pedig egyszerűen nem nézi vagy nincs is neki. Ez utóbbi csoport igényeit nagyon egyszerű kielégíteni, hiszen a semmilyen tévé nem kerül semmibe; viszont most az előbbiek is megnyalhatják a tíz ujjukat vagy stílszerűen inkább a távirányítót, hiszen itt a Sony Góliát méretű újdonsága, a Sony XBR-84X900 tévé.

A mintegy 84 colos, azaz 213 centiméteres képátmérővel bíró, LED háttérfényes, tévé 4K vagyis pontosan 3840×2160 pixeles felbontású, így az általa szolgáltatott képminőség duplája a full HD-s készülékeknek. A televízió tartalmaz egy osztottképernyős játékot lehetővé tévő funkciót, egy sztereó 5.1-es hangot szolgáltató tíz egységből álló, beépített hangszórórendszert, illetve a Sony Entertainment Networkön keresztül elérhető különböző alkalmazásokat (mint a Facebook vagy a YouTube). A passzív szemüvegekkel használható 3D képesség mellett persze ott vannak a hagyományos smart funkciók, mint a WiFi is. A nyolcmillió pixeles kép és a mozihatású hang jóvoltából a nézőnek már csak egy popcorngépet kell beszereznie, és többé ki sem kell tennie a lábát a lakásból. Ráadásul így már csak saját maga csámcsog a fülébe, és senki sem mászkál át előtte, és takarja ki a képet.

sony-4k-xbr-2A filmeket a „saját mozivásznon” nézve olyan érzésünk lesz, mintha mi is az események részesei lennénk. Minden apró részletet láthatunk, kiváló minőségben. A Sony a vezető cégek közé tartozik a 4K-s digitális filmipar területén. Ma a 4K felbontású képminőséget szolgáltató mozik hetvenöt százaléka Sony vetítőkészülékeket használ. Ezt a minőséget most már otthonunkban is tapasztalhatjuk (persze, csak ha van rá 24999,99 dollárunk, azaz 5,4 millió forintunk), akár 4K-s filmeket, akár alacsonyabb felbontású videókat nézünk. Az újonnan kifejlesztett XCA8-4K mikrochip ugyanis képes feljavítani a HD-s vagy kisebb felbontású képeket. Analizálja azokat, és gazdagabb színekkel, erősebb kontraszttal látja el, illetve kipótolja a részleteket. A könnyű, kényelmes, passzív 3D szemüvegekkel tovább fokozhatjuk a moziélményt. A remek hangról az 50W teljesítményű, előreálló, kétirányú, tízegységes hangszórórendszer gondoskodik. Ha barátunkkal mérnénk össze a tudásunkat egy számítógépes játékban, nincs többé szükség osztott képernyőre. Mindketten nagyképernyőn élvezhetjük a játékot, kompromisszumok nélkül. Az internetre csatlakozva pedig számtalan alkalmazással üthetjük el az időnket, felnézhetünk a Facebookra, videókat nézhetünk a YouTube-on, de hozzáférhetünk a Netflixhez vagy a Pandorához is. A televíziót megvásárlók pedig személyre szabott technikai támogatást is kapnak.