A nők egyik örök problémája, hogy soha nem elégedettek a hajukkal. A szőke barna szeretne lenni, a barna pedig szőke. A bongyor szöghajról álmodozik az egyenes szálú pedig laza hullámokról. Ha szeretnének újítani a megjelenésükön, akkor egyik első lépésük, hogy elmennek a fodrászhoz és kérnek egy új frizurát. Ám van, hogy a nagy változtatások nem mindig hozzák meg a megálmodott eredményt.

Az alábbi infografikák segítenek abban, hogy a fej formájához, az arcbőr és a szem színéhez leginkább passzoló fazont sikerüljön megtalálni. Persze hiába minden, mert mindig vannak aktuális trendek és annak sokan nem tudnak ellenállni.

Mutatunk pár példát, hogy a történelemben milyen hajdivatok hódítottak. Sok sikert az új frizurához 🙂 És ne feledjétek, ha rájöttök, hogy mégsem az új az igazi, akkor sincs nagy gond, a haj hamar megnő és lehet próbálkozni másikkal 🙂

Frizura-variációk:
Számtalan hajhossz, választék, frufru létezik. Az alap egy jó vágás, amit aztán lehet variálni, alakítani.

asp_620_frizura

A tökéletes arány:
A fejen a haj és az arc aránya is fontos. Ezt vágással, vagy a haj trükkös alakításával lehet elérni.

asp_620_arany

Melyik fejformához melyik fazon illik:
A szögletes, a szív alakú és a kerek fejforma más fazont kíván. Ezért először állapítsd meg, melyik csoportba tartozol. Az ábrák segítenek, megmutatják, hogy hozzád melyik fazonok illenek leginkább.

asp_620_forma

 

asp_620_forma2

Melyik bőrhöz és szemszínhez milyen hajszín illik:
A bőr árnyalat és a szem színe alapvetően meghatározza, hogy milyen hajszín illik hozzá leginkább. Ezek alapján érdemes aztán színt kiválasztani.

asp_620_szin

Hajtörténet képekben:
Már ősanyáink is sokat adtak a megjelenésükre. Az idők folyamán pedig alaposan megváltoztak a hajviseleti szokások. Ám ha alaposabban megnézitek az ábrákat, kiderül, hogy a hajformák is megújulva ugyan, de vissza-visszatérnek.

asp_620_hajtortenet1

 

asp_620_hajtortenet2

(forrás: szeretlekmagyarorszag)