Az amerikai UCLA egyetem statisztikusa, Natha Yau olyan infografikát készített, amely látványosan mutatja meg, hogy az egyes korosztályoknak milyen vezető halálokoktól kell tartaniuk.

620x0 (32)

Az amerikai egészségügyi adatokat felhasználó tesztben csak a nemedet, a bőrszínedet és a jelenlegi korodat kell megadni, a grafikonon pedig azonnal láthatod, hogy egy-egy adott korban milyen potenciálisan halálos betegségtől kell tartanod.

Kisgyermekeknél a veleszületett problémák, később a balesetek okozzák a halálesetek többségét. Egy ma 25 éves ember, ha 30 éves korában meghal, nagyobb valószínűséggel veszti életét külső ok, például baleset miatt (68 százalék), mint rák (11 százalék), vagy fertőzés (5 százalék) következtében.

620x0 (33)

Ha egy ötvenes férfi 55 évesen hal meg, a keringési problémák, a daganatos betegségek, vagy a fertőzések jelentik a legnagyobb veszélyt.

620x0 (34)

Ha egy most 50 éves, fehér bőrű nő 88 évesen veszti életét, a halálesetet a legnagyobb valószínűséggel daganatos betegség vagy keringési probléma okozza majd.

A tesztet itt tudod kipróbálni.

(forrás: ripost)