A művégtagok új generációjának tagját egy applikáció segítségével lehet vezérelni, és eddig protézistől nem látott precíz mozdulatokat képes kivitelezni.

bionikus-kez-2

Április 11-én jelentette be a Touch Bionics, hogy úttörő fejlesztést értek el az i-limb technológia tesztelése közben. Az i-limb Revolution az eddig legfejlettebb és legegyszerűbben használható testen kívüli protézis, ami valaha is született – Bertold Meyer, egyik használója szerint. Az i-Limb Ultra Revolution négy külön mozgatható ujjal, és egy tökéletesen forgó hüvelykujjal rendelkezik. A bionikus kezet a BioSim nevű mobiltelefonos alkalmazással lehet vezérelni. A BioSim iPhone-on és iPod Touchon működik, és 24 beépített mozgást mintáját programozták be. A leggyakrabban használt mozdulatokat akár kedvencek közé is lehet helyezni, hogy gyorsabban végrehajthatóak legyenek az utasítások. Ráadásul, a borítások közül kiválasztható a gazdához illő bőrszínárnyalat, hogy még inkább magáénak érezhesse tulajdonosa.

bionikus-kez-3

Használója egy gombnyomással végezhet el olyan összetett mozdulatokat, mint az egérgombbal klikkelés, egy toll felvétele, vagy a cipőfűző bekötése sem okoz gondot az extra-érzékeny elektródákkal felszerelt kéz számára. Annyira kifinomult,  hogy akár egy vékony papírlapot is fel tud venni.

bionikus-kez-4

A DailyMailben április 24-én jelent meg egy cikk arról, hogy a 16 éves Patrick Kane az első szerencsés az Egyesült Királyságban, aki i-limbet használ.  A fiú 9 hónapos kora óta jobb lábszára és egyik karja nélkül él, melyeket egy vírusfertőzés miatt kellett amputálni. A protézis annyira biztonságos, hogy Patrick már konditerembe is elment, ahol evezőgépen erősítette hátát a kar segítségével. Még 2010-ben próbálták rávenni műkézre, de azt mondta, csak olyanba egyezik bele, ami nem béna, és nem kell takargatnia. Egyelőre az i-limbbel nagyon boldog, feketét kért, amivel nem csak egy új világ tárult ki előtte új mozgási lehetőségeivel, hanem igazán futurisztikus kiborg-stílusban feszít büszkén a srác.

 

bionikus-kez-8 First Person In The UK To Be Fitted With The I-limb Ultra Revolution Bionic Hand. First Person In The UK To Be Fitted With The I-limb Ultra Revolution Bionic Hand. bionikus-kez-5

 

Vélemény, hozzászólás?