Munka, párkapcsolat, álmodozás, esetleg megfelelési vágy rabolja tőlünk az értékes perceket?

clock2

Ha készítenénk egy részletes listát arról, hogy mivel töltjük a nap 24 óráját, akkor rájöhetünk, hogy milyen felesleges dolgok rabolják az időnket. Ezeknek egy részét felfoghatjuk tanulópénznek, de a csillagjegyek szerint vannak bizonyos szokások, amelyek teljesen feleslegesek, mégis akár naponta foglalkozunk velük.

Kos – Munka: Természetesen az élet velejárója, hogy dolgozunk, de hajlamosak vagyunk túl sok időt a munkahelyünkön tölteni függetlenül attól, hogy tényleg kell-e túlóráznunk. Kosként az sem áll távol tőlünk, hogy hazavisszük a munkát, akár ténylegesen, akár csak fejben.

Ne engedjük, hogy mások kihasználják a munkamániánkat, és annak is vessünk véget, hogy minden időnket a munkára fordítjuk, mert ezzel csak azt érjük el, hogy lemaradunk az élet kis- és nagy eseményeiről.

Vegyük ki a szabadidőnket, hiszen ehhez nekünk is jogunk van! A munkát még gondolati szinten se vigyük haza. Igaz, hogy fontos a karrier, de nem ér annyit, hogy emiatt másra ne legyen időnk. Ugyanez igaz a tanulmányokra. Tartsunk szünetet, kapcsolódjunk ki a szeretteinkkel!

Bika – Szívességek: Jellemző ránk, hogy mindig mindenkire van időnk, csak önmagunkra nincs. Szívesebben segítünk a családnak, barátoknak, a szomszédnak, a munkatársaknak, minthogy magunkkal törődnénk.

Ennek a következménye, hogy később kiborulunk, amiért nem találunk időt a hobbinkra, önmagunkra. Ezt az ellentmondást le kell küzdenünk! Jegyezzük meg, hogy a szívességeknek is van egy határa, ami ideje meghúzni.

Ikrek – Megfelelési vágy: Azzal pazaroljuk el a legtöbb időt, hogy próbálunk másoknak megfelelni, és olyan szerepet játszunk, ami távol áll az igazi személyiségünktől. Mindegy, hogy belső vagy külső tulajdonságokról van szó, mert mindenkinek mindenben a kedvében akarunk járni.

Ez a szokás egyfelől stresszt szül, az őrületbe kerget, másrészt csak vesztegetjük vele a drága időt. Szokjunk le arról, hogy mindenben tökéletesek akarunk lenni, mert akkor időt és energiát spórolhatunk.istock20happy20familyRák – Család: Azzal nincs baj, ha szeretjük a családunkat, és próbálunk jó testvérek, gyerekek, szülők, unokák, házastársak lenni, de az már probléma, ha mindenki más fontosabb, mint mi magunk.

Titokban szenvedünk, amiért nem marad időnk arra, amit szeretnénk, és lemaradunk a különféle eseményekről, tehát egyáltalán nem tesz boldoggá az, ha körülöttünk mindenki az. Ne legyünk mártírok, ne helyezzünk másokat magunk elé, mert az életünk csak akkor lesz kielégítő, ha saját magunkra, és az általunk kedvelt dolgokra is fordítunk az időnkből.

Oroszlán – Felesleges tevékenységek: Imádjuk az újdonságokat, ami miatt szívesen belevágunk új hobbiba, kreatív tevékenységbe, ház körüli munkába, ám a baj az, hogy ezeket napokon, heteken belül megunjuk, vagy találunk valami jobbat, ezért rendszeresen félbehagyjuk a tevékenységeket.

Ez a szokásunk nagy időpazarlás, hiszen mindenbe csak belekapunk, de semminek sem lesz eredménye, így az energiánk és az időnk is kárba veszett. Tanuljunk meg különbséget tenni a fellángolás és az igazi szenvedély, hobbi között! Csak abba fektessünk időt és energiát, amit végigcsinálunk, vagy legalább igyekszünk befejezni.

Szűz – Takarítás- és rendmánia: Azzal nincs baj, ha szeretjük a rendezett környezetet, és a külsőnkre is odafigyelünk, de az már probléma, ha kényszeressé válik a tisztaságmániánk. Jellemző ránk, hogy addig nincs nyugalmunk, lelki békénk, amíg körülöttünk nem tiszta, tökéletes minden.

Képesek vagyunk naponta órákat arra pazarolni, hogy kitakarítsunk, és a külsőnk is rendesen nézzen ki, pedig fele annyi idő is elég lenne a megfelelő életvitelhez, mint amennyit most rááldozunk.

Szokjunk le a tisztaságmániáról, mert ellenkező esetben, idősebb korunkban arra kell majd rádöbbenünk, hogy az egész életünket takarítással, rendezgetéssel töltöttük. Pihenjünk, lazítsunk, éljünk!

Mérleg – Párkapcsolat: Nem mindig vesszük észre, pedig hajlamosak vagyunk olyan párra pazarolni az időnket, aki meg sem érdemel minket. Teljesen feleslegesen próbálunk megfelelni az illetőnek, ezért idejekorán ismerjük fel, hogy csak pazaroljuk rá az időt.

Ha képesek vagyunk gyorsan elengedni azt, aki nem kíváncsi ránk, akkor szinte azonnal érkezhetne valaki, aki tényleg megérdemli a figyelmünket, időnket, nem húzna le, hanem segítene felemelkedni, tehát értelmet adna a közös időnek.

Gondoljuk át, hogy a jelenlegi kapcsolatunk ilyen-e? Ha nem, akkor változtassunk rajta. Szingliként figyeljünk oda arra, hogy a következő párunk ne legyen időrabló!workSkorpió – Munka: Természetesen az élet velejárója, hogy dolgozunk, de hajlamosak vagyunk túl sok időt a munkahelyünkön tölteni függetlenül attól, hogy tényleg kell-e túlóráznunk. Kosként az sem áll távol tőlünk, hogy hazavisszük a munkát, akár ténylegesen, akár csak fejben.

Ne engedjük, hogy mások kihasználják a munkamániánkat, és annak is vessünk véget, hogy minden időnket a munkára fordítjuk, mert ezzel csak azt érjük el, hogy lemaradunk az élet kis- és nagy eseményeiről.

Vegyük ki a szabadidőnket, hiszen ehhez nekünk is jogunk van! A munkát még gondolati szinten se vigyük haza. Igaz, hogy fontos a karrier, de nem ér annyit, hogy emiatt másra ne legyen időnk. Ugyanez igaz a tanulmányokra. Tartsunk szünetet, kapcsolódjunk ki a szeretteinkkel!

Nyilas – Álmok: Nem kifejezetten alvás közben, hanem ébren is túl sokat álmodozunk. Ez egy bizonyos szintig még a tudósok szerint sem baj, hiszen ez visz előrébb a célokhoz, de az már baj, ha állandóan a magunk teremtette álomvilágban élünk, vagy a valóságot próbáljuk az álmokhoz igazítani.

Az, hogy próbálunk egy olyan világot felépíteni, amelyet nem erre a síkra találtak ki, rengeteg időt és energiát elrabol a nagyon is igazi életünkből. Ideje, hogy felébredjünk, megbarátkozzunk a valósággal, ami egyáltalán nem olyan rossz, mint képzeljük. Ha ki akarjuk alakítani a vágyott életet, akkor muszáj jelen lennünk.

Bak – Tervezés: Nem baj, ha szeretjük a biztonságot, és teszünk azért, hogy minden gördülékenyen menjen. Azzal sincs gond, hogy még mielőtt elkezdünk valamit, informálódunk, gondolkodunk, tervezünk.

A probléma ott kezdődik, amikor évek óta csak tervezünk, de nem teszünk semmit a megvalósítás érdekében. Amikor majd egy nap ráébredünk, hogy nem utaztunk el sehova, nem váltottunk munkát, és a ház felújításából sem lett semmi, akkor rá fogunk jönni, hogy nagyon sok időt elvesztegettünk. Ezt előzzük meg azzal, hogy a terveket átültetjük a valóságba!Young woman asleep in bedVízöntő – Alvás és lustálkodás: Ha sokat dolgoztunk, akkor minden okunk meg a fáradtságra, és nyugodtan pihenhetünk, ám hajlamosak vagyunk arra, hogy többet aludjunk, mint kellene, és a lustálkodást is túlságosan szeretjük.

Nagyon sok időnk elmegy azzal, hogy az álmok világában bolyongunk, ellébecoljuk a napot. Azzal, hogy csak fejben élünk, lemaradunk a valóságról, a reális eseményekről. Ideje, hogy mozgással fejlesszük az állóképességünket, gondoskodjunk a megfelelő vitaminbevitelről, és legyen erősebb az akaratunk!

Halak – Párkapcsolat: Nem mindig vesszük észre, pedig hajlamosak vagyunk olyan párra pazarolni az időnket, aki meg sem érdemel minket. Teljesen feleslegesen próbálunk megfelelni az illetőnek, ezért idejekorán ismerjük fel, hogy csak pazaroljuk rá az időt.

Ha képesek vagyunk gyorsan elengedni azt, aki nem kíváncsi ránk, akkor szinte azonnal érkezhetne valaki, aki tényleg megérdemli a figyelmünket, időnket, nem húzna le, hanem segítene felemelkedni, tehát értelmet adna a közös időnek.

Gondoljuk át, hogy a jelenlegi kapcsolatunk ilyen-e? Ha nem, akkor változtassunk rajta. Szingliként figyeljünk oda arra, hogy a következő párunk ne legyen időrabló!

(Forrás: noiportal.hu)