Olvassuk el az útmutatást, hogy ne érjen semmi baj a nyár első havában!

A görög mitológiában Vesta a házi- és a családi tűzhely istennője, aki egyben a Vesta szüzek gondviselője. Az istennő ünnepe a Vestalia, amit június 09-15. között rendeztek meg a múltban.

Mivel közeleg a dátum, ezért Vesta örömmel osztja meg velünk a júniusi jó tanácsait, hogy mire kell odafigyelnünk, illetve milyen meglepetések várnak ránk a nyár első havában. Vesta a csillagokon keresztül üzen, ezért a csillagjegyünkből tudhatjuk meg az istennő útmutatását.

Kos: Vesta arra szeretne figyelmeztetni, hogy eljött az ideje annak, hogy lezárjuk a kérdéses, függő, problémát jelentő ügyeinket. Arra is oda kell figyelnünk, hogy ne gondoljunk többet magunkról annál, mint amire képesek vagyunk.

Most megszabadulhatunk mindentől, ami csak teher a lelkünk számára. Ezt a feladatot vigyük át júliusra! Arra is számítanunk kell, hogy a párkapcsolatunkban nehézségeink támadnak, nem lesz ritka a veszekedés, féltékenységi jelenet.

A viták helyett inkább alaposan gondolkodjunk el azon, hogy tényleg szükségünk van-e erre a kapcsolatra, vagy nem lennénk-e sokkal boldogabbak, ha szakítanánk, mert lehet, hogy a régi helyére egy sokkal jobb szerelem lépne be.

Bika: Vesta komoly érzelmi viharokat jelez nekünk a hónapra, amikor is el kell engednünk azokat az embereket, akik feleslegesek az életünkben. Ez lehet a párunk is, hiszen a szerelem csak jön-megy.

Miközben búcsút intünk azoknak a kapcsolatoknak, amelyek értéktelenné váltak, aközben új emberek lépnek be az életünkbe. Őket jól nézzük meg, mert akadhat néhány személy, aki hosszabb ideig az életünk része marad. Amennyiben végre megnyílunk, elhagyjuk az otthonunk biztonságát, akkor nagy a valószínűsége, hogy megtaláljuk az igazit.

A munkahelyünkön is számíthatunk a feszültségre, de ezeket a helyzeteket próbáljuk megbocsátóan kezelni, a csökönyös viselkedés, piszkálódás helyett! Hagyjuk másra az önsajnálatot, fogjuk vissza magunkat, mert csak így léphetünk előre a karrierünkben.

Ikrek: Az emberi kapcsolatainkat a hullámvasúthoz hasonlíthatjuk júniusban. Vesta szeretné, ha a barátainkkal és a párunkkal tisztáznánk a helyzetet, a problémákat közösen oldanánk meg, majd előrelépnénk ott, ahol lehet.

Ha egy kapcsolat esetében már a remény se él, hogy megjavítható lenne, akkor zárjuk le, de lehetőleg konfliktus nélkül! Intézzünk mindent higgadtan, diplomatikusan, a többiekkel szembe pedig legyünk megértők, empatikusak.

A gyengéd viselkedés minden téren meg fogja hálálni magát. Amennyiben vannak régi, elhanyagolt kapcsolataink, akkor azokat is rázzuk fel. Mindemellett Vesta arra is figyelmeztet, hogy járjunk nyitott szemmel, mert váratlan lehetőséget tartogatnak a mindennapok.társfüggőség-vonzoferfi.hu_Rák: Vesta istennő szeretné, ha észrevennénk, hogy ideje rendeznünk az érzelmi konfliktusainkat. Ezt kezdjük azzal, hogy megtanulunk jobban bízni saját magunkban, még abban az esetben is, ha a párunk nem hozta a tudomásunkra, hogy milyen értékes, becsületes emberek vagyunk. Tanuljuk meg, hogy értékes emberek vagyunk, és ne foglalkozzunk mások véleményével!

Sajnos mostanában túlságosan a párunk körül forog minden, ami nagy baj, hiszen sok kellemetlen helyzetet, élményt szül ez a viselkedés. Gondolkodjunk el, hogy akarjuk-e ezt a kapcsolatot, hiszen ezerszer jobb szingliként boldognak lenni, mint egy rossz párkapcsolatban szenvedni.

Ideje, hogy valamilyen szinten leváljunk a párunkról. Ha ezt nem tesszük meg magunktól, akkor az élet fogja úgy intézni, hogy egy új ismeretség bukkanjon fel. A Sors azon van, hogy visszakapjuk az önbecsülésünket.

Oroszlán: Vesta útmutatása szerint a szerelemről, komoly döntésekről fog szólni a június. Könnyen előfordulhat, hogy a kézenfekvő megoldásra bólintanánk rá, de a nehezebb útra se legyintsünk, hiszen lehet, hogy az jobban biztosítaná a célunk elérését, a boldogságunkat.

Amennyiben van párunk, akkor ne akarjuk befolyásolni a partnerünket, és az akaratunkat se próbáljuk ráerőltetni. Ennél sokkal jobb lenne, ha beszélgetnénk a közös jövőnkről, meghoznánk néhány kompromisszumot, és kerülnénk a diktátor viselkedést.

Ezt leszámítva minden esélyünk meglesz, hogy a kedvünk szerint alakítsuk a jövőt, de ehhez észre kell vennünk, hogy ésszel sokkal többre megyünk, mint erővel. Ne engedjük, hogy mások beleszóljanak az életünkbe!

Szűz: Vesta szerint a június azért van, hogy mindent tisztázzunk. Ezt kezdhetjük a kérdéses, problémás ügyek rendezésével. Jól tennénk, ha nem vetélytársat, ellenséget látnánk a többi emberben, mert ezzel csak megmérgezzük a mindennapokat, a párunk pedig kiábrándulhat belőlünk.

Ha ezt elkerülnénk, akkor inkább kezdjük építeni a kapcsolatainkat, a párkapcsolatunkba pedig vigyünk több tüzet, szenvedélyt. Emellett ne hibáztassuk magunkat, azt pedig végképp kerüljük, hogy fölényes viselkedéssel leplezzük ezt és a csalódottságunkat!

Az istennő arra is figyelmeztet, hogy ne ijesszük el magunk mellől azokat, akik szeretnének segíteni. Ideje, hogy a munkahelyünkön és a magánéletünkbe is elhagyjuk az álcánkat. Legyünk azok, akik vagyunk, tehát egy értékes, szerethető ember!

Mérleg: Az önbizalmunkra nem lehet panaszunk júniusban, ám Vesta szerint arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy mások mit gondolhatnak rólunk. Mostanában több szeretetre vágyunk, mint korábban, de természetesen ezt úgy képzeljük el, hogy cserébe szeretet adunk másoknak.

A szerelemben kiélhetjük ezt a vágyunkat, ám ez nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul ugorjunk bele egy kapcsolatba! Az istennő szeretné, ha észnél maradnánk, és megfontoltan, körülményesen cselekednénk!

A szerelemi életünktől függetlenül át kell értékelnünk az életünket! Fedezzük fel a múltban elkövetett hibákat, mert még mindig akad néhány, amelyekből nem vontuk le a tanulságot. A karrierünk jól alakul, hiszen új lehetőségeket aknázhatunk ki, sőt, az se kizárt, hogy új és jobb állást kapunk.

Skorpió: Vesta arra hívja fel a figyelmünket, hogy a hangulatunk nem a legjobb az elmúlt időben, mert túlságosan nyomasztanak a megoldatlan ügyek. Júniusban ez az állapot odáig fajul, hogy már a környezetünkön töltjük ki a mérgünket.

Még mielőtt igazságtalanul verjük le valakin a balhét, jobb lesz, ha felismerjük a korlátainkat, és lássuk be, hogy hiba lenne másokat hibáztatni a saját baklövésünkért. Ha van párkapcsolatunk, akkor ott is fel kell ismernünk, hogy milyen problémákat sepertünk a szőnyeg alá.

Amennyiben úgy döntünk, hogy változtatunk az életünkön, akkor Vesta szerint itt a remek alkalom. Most belátjuk, hogy milyen akadályok állnak a terveink, vágyaink megvalósulásának útjába. El kell engednünk néhány dolgot, akár személyt. Ne hezitáljunk, mert ideje, hogy meghozzunk néhány döntést!

Nyilas: Vesta arra hívja fel a figyelmünket, hogy váratlan fordulatok, meglepetések várnak ránk júniusban, ám éppen ezért nem valószínű, hogy lesz időnk megtervezni a szituációk megoldását, mert hirtelen kell reagálnunk az eseményekre.

A nyár első havában új ismeretségeket köthetünk, a szerelemben pedig kalandos időszak kezdődik. Arra nagyon figyeljünk, hogy a magánéleti problémáinkat ne a környezetünkben élőkön vezessük le!

Ha esetleg nem tudjuk eldönteni azt, hogy mit szeretnénk valójában, akkor nyugodtan adjunk magunknak gondolkodási időt! A játszadozással legyünk óvatosak, mert könnyen két szék között a pad alá eshetünk! Vesta szerint a legjobb, ha sodródunk az árral, és hagyjuk, hogy júniusban maguktól történjenek meg a dolgok.friendBak: Vesta szeretné, ha többet foglalkoznánk a párkapcsolatunkkal, illetve annak a problémáival. Azzal semmit sem fogunk megoldani, ha megpróbálunk elmenekülni a gondok elől, mert azok meg fognak várni.

Hallgassuk végig a párunkat, és próbáljuk kicsit beleképzelni magunkat a helyébe! Tisztában vagyunk azzal, hogy szeret, ezért csak annyit kellene tennünk, hogy teljesítjük a vágyait, ha képesek vagyunk erre. Élesszük fel a szenvedélyt azzal, hogy ő és mi is elmondjuk azt, amire a legjobban vágyunk, és azt, amit érzünk. Mivel az anyagi helyzetünk elég jó, ráadásul nyár is van, ezért nincs akadálya, hogy elutazzunk valahova a kedvesünkkel.

Vízöntő: Vesta szeretné, ha ezt a hónapot arra használnánk fel, hogy lezárjuk bizonyos kapcsolatainkat, az érzelmeinket pedig tisztázzuk le. Júniusban az életünk minden területén fogékonyak leszünk, ezért ezt használjuk fel a szerelmi, szellemi dolgainkban!

Most végre megtanulhatunk néhány életleckét, amelynek hatására teljesen más szemszögből pillanthatunk a helyzetünkre, és jobban megérthetjük a körülöttünk folyó történéseket, tehát tulajdonképpen megvilágosodunk a sorsunkat illetően.

A szemléletmód váltással jelentős események következhetnek be, aminek hatására úgy érezhetjük, mintha új életet kezdtünk volna. Mindenért megkapjuk az elégtételt, a jövőt szebbnek látjuk, tehát egy harmonikus időszak veheti kezdetét júniusban.

Halak: Sajnos Vesta arra figyelmeztet, hogy a június nyugtalanságot, depressziót tartogat a számunkra, ráadásul nehezünkre fog esni meghozni azokat a döntéseket, amelyek elkerülhetetlenek.

Ha tetszik, ha nem, akkor is muszáj lezárnunk néhány dolgot, hiszen azok már nem visznek előrébb. Mondjunk búcsút a múltnak és azoknak a kapcsolatoknak, amelyek nem szolgálják többé a céljainkat, illetve csak álmokon alapultak!

Amennyiben ezt megtesszük, akkor meg fogjuk találni a szeretettel, békével teli életet, amire annyira vágyunk, de legyünk türelmesek önmagunkkal és az élettel szemben, mert minden csak akkor történik meg, ha eljött az ideje. Önsajnálat helyett segítsünk a környezetünkben lévőkön, mert szükségük van a támogatásunkra!

(Forrás: noiportal.hu)