Különleges és meglehetősen ritka betegségben szenved a 34 éves Matthew Hogg. A férfi absztinens, mégis szinte állandóan részeg, szervezete ugyanis a legkisebb mennyiségben elfogyasztott keményítőből és cukorból is etanolt, azaz tiszta alkoholt állít elő.

1

A férfi elképesztő betegsége folytán gyomrában, valamint vékonybelében gyakorlatilag egy szeszfőzde üzemel, aminek köszönhetően a férfinak a véráramába kerül a nagy mennyiségű tiszta alkohol, így Matthew Hogg gyakorlatilag folyamatosan részeg és minden reggel másnapos, annak ellenére, hogy soha életében nem ivott.

2

Elmondása szerint gyermekkora óta vannak tünetei, amik fokozatosan erősödnek, ahogy egyre idősebb lett. Ennek köszönhetően az alapvetően csendes, kedves, szelíd Matthew gyakran ok nélkül változott dühöngő és agresszív tinédzserré. Viselkedése miatt pszichológushoz kellett járnia, azonban a valódi problémára 20 éves korában egy vérvizsgálat derített fényt. A szindróma oka feltehetően az élesztőgombák túlszaporodása a szervezetben, melyek így tiszta etanolt termelnek, azonban a betegség annyira ritka, hogy még az orvosok is bizonytalanok.

3

A betegségre gyógymód nincs, kezelése pedig kizárólag szigorúan betartott diétával lehetséges. A férfi elmondása szerint egy adag rizs elfogyasztása után olyan másnaposan ébred, mintha három üveg bort fogyasztott volna el.

Speciális diétájának köszönhetően Matthew állandóan kimerült, így a munkáját is fel kellett adnia. Most otthon tölti napjait, ahol barátnője ügyel táplálkozására és törekednek arra, hogy a szükséges tápanyagokat pótolja vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ugyanis a férfi állapota már olyan súlyos, hogy azon nem képesek enyhíteni sem a gombaölő kezelések, sem a probiotikus étrend kiegészítők.