Természetesen vannak buta, üresfejű nők – és férfiak – is, de ha már hónapok óta egyhuzamban csak ilyenekkel találkozol, vagy nagyon rossz helyen keresgélsz, vagy egyszerűen csak valamit rosszul csinálsz. A nők körülbelül ugyanannyira hajtanak a pénzre, mint a férfiak a nagy mellre. Nem baj, ha van, de nem ettől szeretnek bele valakibe. Azt persze elvárják egy férfitól, hogy harmincas évei közepére már legyen némi egzisztenciája. Nem kell, hogy rózsadombi villában éljen, de ne is az anyjával egy egyszobás garzonban vagy öt haverjával egy közös albérletben.

holgy

A teljes pénzhiány amellett, hogy megnehezíti a randik finanszírozását – nem kell egzotikus, világ körüli utakra gondolni, mindössze egy étteremre vagy mozira –, az illető férfi jelleméről is árulkodhat. Vagy képtelen takarékoskodni, és bár jól keres, mindig tartozásokba veri magát, vagy olyannyira nem ambiciózus, hogy már tíz éve egy gyorsétteremben dolgozik minimálbérért, pedig a képességei révén vihette volna többre is.

Egyik sem vonzó tulajdonság egy társat kereső nő számára, hiszen egy ilyen emberre nem lehet építeni. Természetesen vannak olyan nők is, akiket nem ez zavar a pénztelenségben, hanem valóban luxusra, álomutazásokra, ékszerekre vágynak; az érzelmek kevésbé fontosak számukra egy kapcsolatban vagy akár egyáltalán nem. Egy ilyen nőtől viszont miért akarnál bármit is?