almaecet a hajba

Az almaecet a világ legjobb természetes orvossága. Kívülről, és belülről alkalmazva egyaránt hasznos, könnyen beszerezhető, és teljesen természetes. Mindig legyen otthon egy üveg almaecetünk, hiszen nagyon egészséges.

Ha valakinek egészségtelen, könnyen zsírosodó haja van, akkor mindenképp használjon rendszeresen almaecetet. Az alábbiakban egy pár hihetetlen hatóerejű természetes receptet mutatunk, még ma érdemes nekifogni az almaecetes kúrának.

Az almaecet nem csak a zsírosodó hajra jelent megoldást, hiszen gombaellenes, gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Magas kálium, A-, B1-, B6-, és C-vitamin, vas tartalma miatt táplálja és megerősíti a hajat. Ha rendszeresen használunk almaecetet hajunk erősebb, dúsabb lesz, és a növekedését is elősegíti.

Az alábbiakban néhány recept, melyek elősegíti az egészségesebb haj növekedését. Érdemes kipróbálni őket!

1. Almaecet és víz

ez a keverék akkor hasznos, ha azt szeretnénk, hogy fejbőrünk egészségesebb legyen, ne viszkessen, és a korpásodást is szeretnénk elkerülni. Keverjünk el ¼ csésze almaecetet, és egy ¾ csésze vizet. Töltsük a keveréket egy szórófejes flakonban, és hajmosás után spricceljük a fejünkre, hajunkra belőle egy keveset. Masszírozzuk bele a fejbőrbe, maradjunk így 3-5 percet, majd öblítsük le.

2. Almaecet és kókuszolaj

a kókuszolaj kiváló kondicionáló és hidratáló hatású. Keverjünk el egyenlő arányban almaecetet és vizet, ezzel öblítsük át a hajunk, majd öt perc múlva mossuk le. Ezután két evőkanál kókuszolajat keverjünk el egy pépesített avokádóval, és ezt a maszkot kenjük fel a hajunkra. Masszírozzuk bele a fejbőrbe, tegyünk fel egy zuhanysapkát, és maradjunk így egy órán keresztül, majd öblítsük le, és mossunk a megszokott módon hajat. Hetente egyszer alkalmazzuk ezt a pakolást.

3. Almaecet és szódabikarbóna

keverjünk el szódabikarbónát egy kevés vízzel, majd a keletkezett pépes masszát masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Maradjunk így húsz percen keresztül, majd mossunk hajat a megszokott módon. Ezután 1:4 arányban keverjünk össze almaecetet és vizet, de adhatunk hozzá egy pár csepp illóolajat is. Ezzel a keverékkel öblítsük le a hajunk. Öt perc elteltével tiszta vízzel mossuk át az egész hajunk, és szárítsuk meg.

4. Almaecet és teafaolaj

egy fél csésze almaecethez tegyünk 5-6 csepp teafaolajat. Alkalmazzunk a hajunk teljes felületére, majd 5 perc múlva öblítsük le, és mossunk hajat.

5. Almaecet, aloe vera és méz

keverjünk el 3 evőkanál aloe verát, egy pár csepp rozmaring olajat, és egy teáskanál mézet, egy fél csésze almaecetben. A keveréket öntsük szórófejes flakonba, majd spricceljük rá a hajunkra, és masszírozzuk bele. Húsz perc múlva mossuk le, és tegyünk rá balzsamot.

6. Almaecet és sör

két evőkanál almaecetet keverjük el két csésze sörben, és ezzel masszírozzuk be a hajunkat. Tíz perc múlva öblítsük le, és mossunk hajat. Ezt az eljárást kétszer egy héten alkalmazhatjuk.

forrás tudasfaja