A legújabb tanulmány szerint nemcsak a férfiak arcformája, de a szemük színe is szoros összefüggésben an azzal, milyen típusok. Itt az ideje, hogy megtudd, mit várhatsz tőle!

Bana szem

Egy tanulmány szerint a sötétebb szemű férfiakat megbízhatóbbnak és kedvesebbnek gondolják, mint a más szemszínű hímeket. Emellett hűségről, lendületességről és eltökéltségről árulkodik az ilyen szem. Ráadásul, ha az új kiszemelted barna szemű, akkor nagy esélyed van arra, hogy kifogtad az aranyhalat, mert a legtöbben közülük sikeresek és gazdagok.

Extra: Nehezebben ébred a kedvesed reggelente? Akkor lehet, hogy barna írisze a „hibás”! Egy tanulmány szerint azoknak, akiknek sötétebb a szemük, két órával több alvásra van szükségük, mint világosabb szemű társaiknak.

Kék szem

Erről a szemszínről a legtöbb embernek a fiatalság és ártatlanság ugrik be elsőként. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy ezen belül pontosan milyen árnyalatú: minél világosabb, annál nyugisabb a pasi, de ha mélykék szeme van, akkor igazán szenvedélyes. De azért, ne hidd, hogy a világoskék szemű srácok olyanok, mint a kezes bárányok – ők is elég pajkosak tudnak lenni. Emellett az olyan dolgokban is jók, melyek stratégiai gondolkodást igényelnek.

Extra: Kutatások szerint a kék szemű férfiak jobban vonzódnak a kék szemű lányokhoz. (Ez az egyetlen szemszín, amiről ilyen egyezésre jutottak.)

479d102b7bdb979ca83b381746e086de

Zöld szem

Mivel ez a szemszín sokkal ritkább a kéknél és a barnánál, az ilyen pasikat sokkal titokzatosabbnak hiszik a többieknél. Azt is tartják róluk, hogy magas az energia- és libidószintjük. De az biztos, hogy a zöldszemű férfiak spontánok és kreatívak, tehát ne lepődj meg, ha valamelyikük váratlanul egy különleges helyszínre hív randizni.

Extra: Ha egy zöld szemű sráccal vagy, lehet, hogy nehéz lesz kiigazodnod rajta, viszont az biztos, hogy nem unatkozol majd. De az se rettentsen el, hogy megbízhatatlannak tűnik ugyanis nagyon hűséges és kitartó típus.

Mogyorószínű szem

Ez is ritka szemszín, mert a zöld és barna keveréke – leginkább aranyba hajlónak vagy kissé sárgásnak tűnik. Ez a változékonyság a személyiségére is jellemző, ugyanis nagyon szórakoztató és spontán, na és jó nagy adag huncutág is van a pasiban.

Extra: A mogyoróbarna szemű férfiak ezenkívül nagyon érzékenyek és empatikusak, vagyis nem ritka, hogy olyan területeken dolgoznak, ahol más emberek gyógyításával kell foglalkozni. Emellett szeretnek kipróbálni új dolgokat és csípik a kihívásokat is.