Zumba, a spinning vagy az Ironman versenyek segítenek-e a leginkább ledobni a felesleges kilókat?


A labdarúgó EB miatt sokan, ahogy hazaérnek, leülnek a tévé elé, hogy megnézzék valamelyik meccset, ám azzal, hogy nézzük, még nem helyettesíthetjük a sportot, amit mindenkinek űznie kell, ha szeretné megőrizni az egészségét, illetve megszabadulna a felesleges súlytól.

Annak érdekében, hogy a sport ne csak hasznos legyen, hanem élvezzük is, fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illó mozgásformát. Mivel rengetegféle sportot kipróbálhatunk, ezért a csillagjegyünk segít megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.

Kos: Egyáltalán nincs ellenünkre, ha minden szem ránk szegeződik, emiatt a legjobb az, ha egy személyi edző foglalkozik velünk, mert akkor teljes értékű figyelmet kapunk. A szakember csak velünk foglalkozik, valamint a fejlődésünkkel.

A személyi edző azért is jó ötlet, mert Kosként szükségünk van arra, hogy lelkesítsenek, biztassanak, ezt pedig egy ilyen szakembertől biztos, hogy meg fogjuk kapni, hiszen neki is az a fejlesztésünk a célja.

Bika: Bármilyen táncos-cardio jellegű sport, így a például a zumba vagy a hip-hop, remekül illik hozzánk. Esetünkben az a lényeg, hogy művészeti sportot űzhessünk, mert nekünk nem való a súlyemelés, sorozatismétlés. Bikaként szeretjük az élet szépségeit, a személyiségünk pedig érzéki és érzelmes, tehát a táncot nekünk találták ki.

Ikrek: A magas intenzitású intervallum tréninget nekünk találták ki, hiszen utálunk egy helyben ülni. Mivel imádjuk a változatosságot, ezért ez a mozgásforma elnyerheti a tetszésünket, ugyanis a magas intenzitású szakaszok váltakoznak az alacsony intenzitású szakaszokkal. Unalomra biztos, hogy nem lesz időnk, ha kipróbáljuk a tréninget.

Rák: Nagyon szeretjük, ha körülvesznek a barátok, és ez akkor sem változik, ha éppen keményen edzünk. Nem kell kifejezetten csapatsportot választanunk, de a spinning vagy a spinracing ideális lehet a számunkra, mert együtt, mégis külön dolgozhatunk a célért. Egy ilyen órán biztos, hogy megkapjuk azt a motivációt, aminek nyomán feszegetni kezdjük a határainkat.spinning

Oroszlán: Imádjuk, ha a figyelem középpontjában lehetünk, emiatt a magányos sportokat nem nekünk találták ki, tehát kár lenne a futással próbálkozni, mert akkor senkinek se villoghatnánk a tehetségünkkel. Ezzel szemben a CrossFit már az Oroszlán mozgásformája, hiszen az egész testet megmozgató sport megköveteli az ügyességet, amivel kivívhatjuk mások csodálatát.

Szűz: A legkritikusabb, legcéltudatosabb csillagjegyként csak olyan sportról lehet szó, amely megköveteli a fegyelmet és a precizitást. A Barre edzés megfelel ennek az alapkövetelménynek. A Barra a balett kecsességét, a jóga kitartását és a pilates kisebb ismétlésszámát ötvözte. Az edzéseken előkerül a balettrúd, a jógamatrac, de a súlyzó is, hogy mindez együtt segítsen a tartóizomzat megerősítésében.

Mérleg: Az edzőtermen kívül úgy nézünk ki, mintha mindig kedves és kiegyensúlyozott emberek lennénk, ám valójában született harcosok vagyunk, aki a bensőjébe felgyülemlett feszültséget akkor tudja levezetni, ha agresszív lehet. A berendezés szétverése helyett, próbáljuk ki a bokszot!

Skorpió: Nem mutatjuk ki mindig, de nagyon sok energiával rendelkezünk, ám ez nem agresszivitásban, hanem kitartásban mutatkozik meg, hiszen mi a végsőkig kitartunk, ha van egy célunk, amit el akarunk érni. Soha nem adjuk fel a harcot, emiatt a futás, de azon belül is a maratoni távok teljesítése illik hozzánk a legjobban. Skorpióként nagyszerű eredményeket érhetünk el, ha van egy célunk, ameddig el akarunk érni.Backpacking toddlerNyilas: Imádjuk a kalandokat, a rengeteg mozgást, felfedezést, új dolgok kipróbálását. Mindezért a sziklamászás nyerheti el a tetszésünket, hiszen kevés jobb dolog van annál, mint az, hogy a magasba törhetünk, körülöttünk pedig csak a levegő, a természet és az érzések vannak. Természetesen amatőrként nem kell rögtön neki esnünk a közelünkben lévő legnagyobb sziklának, de jó ötlet felkeresni azokat a termeket, ahol megtanulhatjuk a sziklamászás alapjait.

Bak: Sokat látott, tapasztalt emberként valószínűleg soha nem gondolnánk, hogy az Ironman versenyek illenek hozzánk a leginkább a sportok közül. Bakként nagyon szeretjük, ha kemény munkával érhetjük el azt, amit szeretnénk, illetve az is fontos, hogy az, amibe beleöltük az energiánkat, kifizetődik.

Vízöntő: Nem szeretünk egyedül sportolni, hanem azt kedveljük, ha másokkal együtt játszhatunk, és úgy érvényesülhetünk, tehát a csapatsportok illenek hozzánk. Vízöntőként jól tesszük, ha csatlakozunk egy közösséghez, mert egyfelől remekül fogunk szórakozni, másfelől levezethetjük a feszültséget, és persze izmot is növeszthetünk. Mindennek tetejébe még a versenyszellem is motivál a jobb eredmény elérésére.

Halak: Spirituális személyként a jógát érdemes kipróbálnunk, ha sportról van szó, mert Halaként könnyen bele tudunk helyezkedni a mély, nyugodt helyzetbe, és könnyen ellazulunk. A jóga azért is illik hozzánk, mert nekünk nem arra van szükségünk, hogy leizzadjunk, hanem arra, hogy harmonikus állapotba kerülhessünk.

(Forrás: femcafe.hu)