A csillagjegyek elárulják, hogy praktikus, színes vagy minimalista konyha illik-e hozzánk.

 

 

kitchen

 

A lakás berendezésekor, felújításakor fontos átgondolnunk, hogy a személyiségünk mit diktál, hiszen nem fogjuk jól érezi magunkat egy klasszikus házban, ha imádjuk a modern stílust. A különböző helyiségek kialakításakor a konyhára is oda kell figyelnünk, mert sokkal szívesebben fogunk főzni, ha kedvünkre van a berendezés.

Ha még nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen konyha illik hozzánk, akkor a csillagjegyünk most is kisegít.

Kos – praktikus: Habár szeretjük a szép dolgokat, mégis a praktikum a legfontosabb. Esetünkben minden legyen logikusan elrendezve, valamint essen kézre. A polcoknál jobban kedveljük a szekrényeket, és a válassz falra szerelhető konyhai eszköz tárolót. Jó ötlet, ha a konyhánkba padlótól plafonig érő beépített bútort teszünk, mert akkor mindennek meglesz a helye, amit egy Kos mindig imád.

Bika – klasszikus: A modern és a letisztult formákat nem nekünk találták ki. Ennél sokkal jobban szeretjük a klasszikus, vintage stílust. A régi időket idéző csempeburkolatok kifejezetten meghozhatják a kedvünket a főzéshez.

A kiegészítők esetében érdemes körbenéznünk a szüleink, nagyszüleink konyhájában, mert olyan remek dolgokat találhatunk, amelyek újrahasznosításával kiváló dekorációt hozhatunk létre. Jól nézne ki például néhány fali tányér.

Ikrek – színes: A csillagjegyünk alapján szeretjük keverni a stílusokat, aminek eredménye az, hogy olykor mások számára végletesnek tűnő módon kombináljuk a romantikus bútorokat a letisztult kiegészítőkkel.

Szerencsénkre napjainkban teljesen rendben van, ha a letisztult konyhabútort romantikusabb függönnyel, esetleg székpárnával ötvözzük. Nyugodtan kísérletezzünk, ha a konyha berendezéséről van szó!

Mi3-residence-El-Salvador-kitchen-and-dining

Rák – meghitt: A konyha esetünkben nem csupán egy helyiség a házban, hanem ez jelképezi az otthon melegét, tehát számunkra szent hely, ami megérdemli, hogy meghitten rendezzük be. Jó ötlet lenne például, ha amerikai típusú, nagy étkező konyhát alakítanánk ki, mert akkor mindenki körülöttünk nyüzsöghetne. Emellett válasszunk fából vagy kőből készült kiegészítőket!

Oroszlán – kényelmes: Rajongunk a jó minőségért és a kényelemért, ezért a konyha berendezése komoly kihívás elé állíthat, mert nem minden kényelmes, ami szép. Luxuscikkek esetén a konyhai gépekre fektessük a nagyobb hangsúlyt. Emellett keressünk magasfényű bútort, valamint színesebb, feltűnőbb falakat!

Szűz – rendezett: Ha a konyha berendezéséről van szó, akkor nem a dekoráció és a bútor a legfontosabb, hanem az, hogy minden meglegyen, amire szükségünk lehet a főzéshez. Szűzként szeretjük tudni, hogy minden van otthon, és mindennek megvan a helye.

Hozzánk a tágas, fehér konyha illik a legjobban. Ennek a falát családi képekkel, emlékekkel díszíthetjük. A hűtőre tegyünk jegyzettömböt, hogy legyen mire felírni a bevásárlási listát, mert akkor mindig követhetjük, hogy mi hiányzik otthonról.

Mérleg – elegáns: Ha dekorációt keresünk, akkor nem a Pinterestről merítünk ihletet, mert ennél jobban kedveljük a kifinomult, elegáns bútorokat. Jellemző ránk, hogy ügyelünk az apró részletekre, a világításra, a textíliák és a fali dekoráció kiválasztására. A színek közül a fekete és a barna árnyalatok nyerhetik el a leginkább a tetszésünket. A dekoráció legyen az évszaknak megfelelő asztali dísz.

Skorpió – minimalista: Minket nem lehet nagyzolónak nevezni, mert bőven megelégszünk azzal, amire a mindennapokban szükségünk lehet, és nem tartogatunk felesleges kacatokat. Skorpióként a praktikumot tartjuk a legfontosabbnak. Ha tudjuk, hogy nem fogunk sokat időzni a konyhában, akkor nem pazarlunk sok időt a dekorálásra. Nekünk tökéletesen megfelel egy pici konyha, amivel kihasználhatjuk a kis tereket.

Moondance-apartment-block-kitchen-and-social-area

Nyilas – vendégváró: A barátaink és a család fontos szerepet töltenek be az életünkben, ezért szeretjük velük megosztani azt, amink van. Hozzánk nagyon jól illik egy tágas, nagy konyha, ahol többen elférünk, a terep pedig mindig készen áll a vendégek fogadására. A hűtő legyen nagy kétajtós, mert szeretjük, ha bőség van a lakásunkban.

Bak – természetközeli: A szabadság szülötteként imádjuk a természetben tölteni az időnket. Ez nem azt jelenti, hogy a konyhánk legyen az udvaron, hanem azt, hogy a természetet költöztessük be a konyhába. A burkolat készüljön fából, az ablakba tegyünk virágokat, függönyből pedig válasszunk világosat, hogy minél több fényt átengedjen.

Amennyiben még nem vettünk lakást, akkor nagyobb belmagasságú konyhát keressünk, mert akkor nem lesz bezártságérzetünk.

Vízöntő – egyedi: Mindegy, hogy modern vagy klasszikus, a lényeg az, hogy a személyiségünket tükrözze a konyha. Az is fontos, hogy a lásukba belépve mindenki megjegyezze a stílusosságot. Jó ötlet, ha a dekorációt a saját kezünkkel készítjük, esetleg barkácsoljunk bútort, és a textileket se kell készen vennünk. Amennyiben a modern stílus iránt érdeklődünk, akkor a táblafa nekünk való, mert bármikor írhatunk, rajzolhatunk rá, ha valami főzés közben az eszünkbe jut.

 

gemelli-design-cubism-in-the-kitchen-08

 

Halak – kreatív: A csillagjegyünk miatt óriási a kreativitásunk, amit szívesen segítségül hívunk a lakberendezéskor. Ha nincs időnk arra, hogy mindent alaposan megtervezzünk, akkor keressünk egy jó asztalost és tervezőt, hogy együtt dolgozva kialakítsuk az álomkonyhát.

A legjobb az lesz, ha a konyha játékos, de ugyanakkor praktikus. A színek közül a vízhez és a természethez közeli áranyalatok, tehát a fehér, a barna, a zöld és a kék, illik a leginkább egy Halak szülötthöz.

(Forrás: bien.hu)