Mivel a görögdinnye nagyon egészséges, ajánlott belőle minél többet fogyasztani. Ebben az óriási kánikulában segítségével a hidratálást is megoldhatjuk egy csapásra, hiszen nagyon magas a víztartalma. Ha nem bírunk semmi konzisztenset enni a hőségben, vásároljunk egy nagy dinnyét, és együk meg ebédre. Megmutatjuk, hogyan lehet kiválasztani a legtökéletesebb példányt.

 

dinnye-külseje

 

A dinnye külsejéről, ha elég információ van a birtokunkban, meg tudjuk állapítani, hogy elég édes vagy sem. Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy minél nagyobb a sárgás rész a dinnyén, annál érettebb. Azt jelzi, hogy annál több időt töltött a dinnyeföldön, és éppen elegendő ideje volt beérni. Szóval válasszuk azt, amelyiknek az alja sárgás. Akik mellőzik az ilyen példányokat, azok pórul járhatnak, mivel a tökéletes méregzöld példányok még nem ültek eleget a napon, és ezért nem elég érettek.

Gyorsan gurítsuk haza a piacról, majd hűtsük le alaposan, és együnk belőle jó sokat. Garantáltan már a negyedik szelet után egyáltalán nem leszünk éhesek, és a testhőmérsékletünk is csökkenni fog.

Ha még nem hűlnénk le eléggé a dinnyeszelettől, készítsük el az alábbi dinnyefagylaltot!

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet dinnye
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

A dinnyéből távolítsuk el a magokat, majd tegyük egy jégkrémkészítőbe, mixeljük össze, majd fagyasszuk le. Ha nem lenne elég édes a dinnyénk, akkor keverjük hozzá a mézet. Mielőtt beletennénk a formába a masszát, pár percig tartsuk a formát forró vízben. Ez majd hozzásegít ahhoz, hogy könnyebben ki tudjuk venni a jégkrémet, ha megfagyott. Ebből a fagylaltból bármennyit megehetünk, hiszen teljesen egészséges, és nagyon hűsít.