A csillagjegyünk elárulja, hogy milyen fogadalmak betartására vagyunk alkalmatlanok.

 

Nem kizárólag szilveszterkor teszünk olyan ígéreteket, amiket akkor sem tudunk betartani, ha nagyon igyekszünk.Ilyen fogadalmak minden ember életében akadnak, most pedig a játékos Ígérethoroszkóp azt is elárulja, hogy a csillagjegyünkre melyik ígéret megszegése a legjellemzőbb.

Kos: Ritkán ígérünk meg bármit is, mert ismerjük magunkat annyira, hogy tudjuk, nem fogjuk betartani az adott szavunkat, ráadásul utáljuk korlátozni magunkat és másokat.Jellemző ránk, hogy mindig azt tesszük, amit akarunk, amihez kedvünk támad.

Abban az esetben, ha mégis megígérünk valamit, akkor általában aránylag komolytalan dolgot szegünk meg.Ilyen fogadalom például, hogy jövő héttől fogyókúrázunk, életmódot váltunk.Örök hűséget is maximum az oltár előtt teszünk, mert tudjuk, hogy amikor meglátunk valakit, aki kell, akkor meg fogjuk szerezni.Ebből következik, hogy az üzleti életben se ígérgessük azt, hogy nem lopjuk el más ügyfelét.

Bika: Az esetek többségében szeretünk ezt-azt megígérni, mert minket motivál az ígéret betartása.Ez alól kivétel minden, ami étellel és fogyókúrával kapcsolatos, mert az ilyen ígéreteket biztos, hogy megszegjük, hiszen képtelenek vagyunk ellenállni a hasunknak.A szép ékszerek, ruhák, tehát a vásárlási szenvedély is olyan bűn, ami miatt megszegjük az „ebben a hónapban már költök többet” fogadalmakat, hiszen nekünk mindig szépnek kell lennünk.

Ikrek: Önmagunknak, de másoknak is, megígérjük, hogy holnaptól nem vesszük annyira komolyan az életet, megváltozunk, életmódot váltunk, lazábbak, nyugodtabbak, spirituálisabbak leszünk, sőt, még a gyakran sértő őszinteségről is leszokunk.

Ez azonban mind olyan fogadalom, amit megszegünk.Talán egy-két óráig képesek vagyunk tartani magunkat az ígéretünkhöz, de ez a rövidke idő is komoly harcot jelent önmagunkkal.A titokban tartási ígéretekre is alkalmatlanok vagyunk.

Tulajdonképpen hiába ígérünk meg bármit, ugyanolyan komolyan fogunk venni mindent, az őszinteségünk még mindig sértő, az életünket pedig továbbra is veszett tempóban éljük.Tőlünk távol áll a Buddha állapot, mert mindig pörgünk valamin, pedig néha élvezhetnénk az életet.

Rák: Azért szeretünk ígéretet tenni, főleg érzelmekkel kapcsolatosat, mert számunkra ez is romantikus, varázslatos, szentimentális dolog.Amíg nem adjuk házasságra a fejünket, de valakinek örök szerelmet ígérünk, akkor ezt a fogadalmat könnyen megszegjük, ha összefutunk az igazival.

Az „örökké barátok leszünk” is gyakran addig tart, amíg vérig nem sértenek, mert ebben az esetben évekig az illető felé se nézünk.Azt sem várhatják el tőlünk, hogy megígérjük, hogy nem fogunk mástól függni, hiszen imádunk másokról gondoskodni.Titkot se tudunk tartani.

Oroszlán: Nem szokásunk ígérgetni, mert tudjuk magunkról, hogy szeretjük azt tenni, amit akarunk, ráadásul minek nyomasztanánk magunkat ígéretekkel, vagy miért szúrnánk ki mással azzal, hogy nem tartjuk be a fogadalmunkat.Ezért sem ígérünk például örök szerelmet.

Néha azért megpróbálkozunk az olyan ígéretekkel, mint a „nem megyek fodrászhoz/nem veszek ruhát ebben a hónapban”, ám ezeket se tartjuk be, mert a vásárlással, szépészettel kapcsolatos ígéreteket biztos, hogy megszegjük.

Mivel túl hiúk és akaratosak vagyunk, ezért azonnal akarjuk, amit megláttunk, ha pedig kitaláltuk, hogy fekete helyett vörös hajat akarunk, akkor nem késlekedünk az ötlet megvalósításával.

 

 

Szűz: Kifejezetten ritkán és csak nagyon indokolt eseteben teszünk ígéretet, mert nem akarjuk terhelni magunkat ezeknek a betartásával.Főleg olyasmit nem fogadunk meg, hogy a jövőben kevesebbet kritizáljuk a dolgokat és az embereket.Még önmagunkkal szemben sem teszünk ígéretet, tehát nem jelentünk ki olyasmit, hogy holnaptól kevesebbet várunk el önmagunktól és másoktól.

A szerelemben sem ígérgetünk a házasság előtt, mert tisztában vagyunk azzal, hogy amikor nagyon feldühítenek, vagy valaki nem hozza a tőle elvártat, akkor az illetőnek kívül tágasabb, mert egy Szűz nem küzd másokkal.

Ha esetleg azt tervezzük, hogy szilveszterkor megfogadjuk, hogy kevesebbet fogunk dolgozni, akkor kár a szóért, mert olyan karrieristák és maximalisták vagyunk, hogy biztosan nem tartjuk be a fogadalmunkat.

Mérleg: Kár megígérnünk, hogy nem leszünk aggodalmaskodók, túlzottan segítőkészek és a prédikálásról is leszokunk.Néha nekiugrunk, hogy betartjuk a fogadalmunkat, de félúton mindig feladjuk, mert szeretünk mások kedvében járni, még akkor is, ha ők ezt nem akarják.

Eleve nem szeretünk ígérgetni, de előfordul, hogy megtesszük, mert nem akarunk másnak csalódást okozni.Emellett szeretjük ámítani magunkat, pedig tudjuk, hogy nem fogjuk betartani a ígéretünket, viszont legalább azt elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk.

Skorpió: Jellemző ránk, hogy először alaposan felmérjük a dolgot, és csak azt ígérjük meg, amiről tudjuk, hogy mindenképpen be fogjuk tartani.Ez a hozzáállás az oka annak, hogy a szerelem terén semmit sem fogadunk meg.

Jól tudjuk, hogy mindenből a legtökéletesebbet akarjuk megtalálni, a vérünk pedig gyakran annyira hajt, hogy csak nagy nehézségek árán tudnánk ellenállni az újdonságoknak.A jövőre se teszünk ígéretet, mert tudjuk, hogy az mindig változik, tehát bármi megtörténhet.

Ha mégis megszegünk egy ígéretet, akkor az csak olyasmi lehet, amit önmagunknak tettünk, mert a másoknak tett fogadalmat mindig betartjuk.Általában akkor szegjük meg az adott szavunkat, ha megígérjük magunknak, hogy kevesebbet fogunk dolgozni, jobban fogjuk élvezni az életet.

Nyilas: Gyakran ígérgetünk, de csak azért, mert a legjobb szándék vezérel, illetve szeretnénk mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, és szívesen boldoggá tennénk az embereket.Ennek az átka, hogy gyakran szeleburdiként ígérünk meg egy találkozót, pedig nem tudunk elmenni.

Az se ritka, hogy szívességet ígérünk, de azt sem tudjuk teljesíteni.Minket soha nem a rossz szándék vezérel, hanem ennek az ellenkezője, de a jó szándék miatt nem gondoljuk át alaposan a dolgokat.

Örök szerelmet soha nem ígérünk, legalábbis a házasság előtt nem, mert tudjuk, hogy amilyen hévvel belevetjük magunkat a szerelembe, olyan gyorsan ábrándulunk ki, vagy találunk egy izgalmasabb partnert.Komoly dolgok esetében nem teszünk könnyelmű ígéretet, ám a titokban tartás sem az erősségünk.

 

 

Bak: Szinte soha nem ígérünk meg semmit, mert nem hiszünk az ígéretekben.Szerintünk ez csak arra jó, hogy megkössék őket vagy megszegjék.Ha tehát valaki kicsikarna belőlünk egy „meg fogok változni, kevesebbet fogok dolgozni” ígéretet, akkor biztos, hogy nem fogjuk betartani.

Ez már eleve azért biztos, mert úgy gondoljuk, hogy tökéletesek vagyunk, tehát semmin se kell változtatnunk.Másfelől azt csinálunk, amit akarunk, és senki sem állíthat meg, főleg akkor nem, ha el akarunk érni egy célt.Ha megtaláljuk életünk szerelmét, akkor neki örömmel fogadunk hűséget.

Vízöntő: Könnyen ígérgetünk önmagunknak és másoknak olyasmit, hogy holnaptól fogyókúrázunk, megvalósítjuk önmagunkat, szakítunk, új életet kezdünk.Az elhatározás gyakran megvan, ahogy a legjobb szándék is, ám a lelkesedésünk gyorsan elszáll.

Jellemző ránk, hogy az utolsó pillanatban mondjuk le a találkozókat, szívességek megtételét, mert eleinte nem gondoltunk bele, hogy ezek mivel járnak, csak jól hangzott, hogy másnak segítünk.A titoktartás sem az erősségünk.

Vízöntőként tényleg szeretnénk mások kedvére tenni, de aztán történik valami, ami miatt ránk tör a lustaság, vagy találunk fontosabb dolgot.A lényeg tehát az, hogy végül önmagunkat választjuk, és nem kötjük magunkat az ígéretekhez.

Halak: Álomvilágban élünk, ami miatt szeretjük a nagy, romantikus, filmes, lovagias, érzelmi ígéreteket.Ez azt jelenti, hogy egy pillanat alatt örök hűséget esküszünk, amivel nem az a baj, hogy megszegjük, hanem az, hogy betartjuk, ugyanis ilyenkor legbelül őrlődünk, mert az egészet megbántuk.

A szívességek esetén is előfordul, hogy megígérünk valamit, amihez később nincs kedvünk, esetleg más dolgunk lenne, de makacsul betartjuk az ígéretünket, akkor is, ha közben kínlódunk.Velünk tehát nem az a baj, hogy megszegjük az adott szavunkat, hanem az, hogy annyira szenvedünk a megtartásuk miatt, hogy akár depresszióba is eshetünk.

(Forrás: noiportal.hu)