Megnéztétek már milyenek az idei cipők? Magassarkú szandálok, szexi nyitott sarkú cipők, „ártatlan” pántosak, nagyon lapos balerinacipők, színes papucsok…

Megnéztétek már milyenek az idei nyári és tavaszi cipők?

Magas sarkú szandálok, szexi nyitott sarkú cipők, „ártatlan” pántosak, nagyon lapos balerina cipők, színes papucsok, meg a legeslegújabb, az ‘eco’ (természetes anyagból). Szóval, idén nyáron is rengeteg féléből válogathatunk. És lehet, hogy pont ez a baj.
Igen, ez a baj: hogyan válasszunk? Egy jól megválasztott cipősarok „választ” ki. Ne a divatot kövesd. Ez Manolo Blahnik, a híres cipőtervező tanácsa. Vonatkozik ez mindenféle lábbelire? Inkább úgy kéne: Egy jól megválasztott cipő… vagyis, válaszd azt a cipőt, amitől a legtöbbet kaphatod. Azt, amelyikben a te lábad a világ legszexibb lába.

magas-sarku
A magas sarok: mindenkinek ideális
A magas sarkú mindannyiunknak jól áll. Magas sarka és finom vonalai még azoknak és vékony lábat varázsolnak, akinek egyébként picit vastagabb a bokája. A magas sarkú mindenkinek való, aki épp nagyon szexi akar lenni, járásunkat is még nőiesebbé teszi, biztosítva ezzel a férfiak csodáló pillantásait.
Nohát, ellenállhatatlan és szexi lábat akarsz!? Akkor magas sarkú! De nem tudsz benne járni? Kit érdekel! Ez nem ok arra, hogy lemondj róla (ezt is Blahik mondta).Mert a nő, aki bizonytalanul billeg magas sarkán, talán még szexibb. De ha nagyon ügyetlen vagy, azért előbb próbálkozz valami kisebb sarokkal, és szép fokozatosan haladj az egyre magasabb felé. Azért a magas saroknak van egy „pici” hátránya is. Hordása alaposan megterheli a szervezetünket. Igazából taxival kellene járni. De persze ezt nem lehet mindig. Így aztán jól kell adagolni a dolgot, nem árt néha kényelmesebb cipőre váltani. Mindig válassz jó minőségű cipőt (ha fölpróbálod egyszer, megérzed a különbséget!) és sose a „megszokott” méretet válaszd, amit mindig is veszel, próbálj föl másikat is!

 

szandal
A kényelmes megoldás: a papucs
A papucs minden nyáron divat. Szépek, színesek, csábítóak az ideiek is. És kényelmesek. Még tanácsok, hogyan is tűnhetnének a lábaink hosszúnak és szexinek. Nem mindig az számít, hány centi magas az a sarok. Van egy pár trükk ezen kívül is…
A legendás Marlene Dietrich tanácsa: a cipő legyen hasonló színű, mint a harisnyánk vagy a nadrágunk, így a cipő meg a láb egy egységet alkot, meghosszabbítja a láb látványát. A hegyes orrú cipők vékonyítják a lábat. Nyáron, mikor nem hordunk harisnyát, a nyitott szandálok jobban festenek a lábon, mint a zárt orrúak. A ‘slingback’ cipők (sarkánál pántos) is hosszítanak – hátulról nézve látszik a sarkunk is, látványa egybefolyik a lábunkéval, így az még hosszabbnak tűnik.

szandal

És most egy kis „hibakeresés”

Erős boka
Ha erős a bokád, ne válassz olyat, ami bokában, vagy rüsztben pántos. A pánt csak arra jó, hogy kiemelje és optikailag még tovább nagyítsa a látványt. Legyen akkor inkább „slingback” cipőd. Az orránál díszített cipők – és ezek mostanában divatosak – is segítenek elterelni a figyelmet a bokádról. Ja, és ne válassz nagyon vékony sarkút.

Nagy lábon élsz?
Paris Hilton tanácsa (az övé negyvenkettes) a nagy lábú lányoknak: hordjatok nagyon magas sarkút, vagy eszkimócsizmát. A magas sarkútól kisebbnek néz ki a lábad, az eszkimócsizma meg akkora nagy és vastag, hogy kompenzálja a láb nagyságát. A balerinacipőt meg felejtsd el!

Széles a lábad:
Kisebbnek tűnik majd, próbáld ki: ha olyan cipőt választasz, aminek a pántja átmegy a rüsztödön.
Ha túl erős a lábikrád:
Válassz kicsit „erősebb” cipőt. Mert minél finomabb a cipő, annál jobban kihangsúlyozza, milyen erős is a lábikrád. A papucs meg tökéletes megoldás lehet.