[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

Előző posztunkban bemutattuk azokat a szereket, életviteli hibákat, amik komoly hatással lehetnek a szexuális életedre. De hogy ne csak tiltsunk, ezért most bemutatjuk azokat, amik kifejezetten jó hatással lehetnek a nemi aktivitásodra. Gondolom nem kell mondani, hogy a mellőzni kívánt tételek megvonása már alapból pozitív hatást fog kiváltani, így ezeket logikusan kihagyjuk. Összefoglalva: Ha leszoksz a dohányzásról, ha csökkented a bulikban elfogyasztott alkohol mennyiséget, egészségesen étkezel, akkor ezzel növelheted a teljesítményedet az ágyban. A pszichés problémákból adódó szexuális problémákra nem igazán lehet felkészülni, de a legjobb, ha nem zárod magadba a lelki gondjaidat, hanem próbáld meg valakivel megbeszélni. De egyáltalán milyen biológiai és kémiai folyamatok zajlanak le egy emberben, amikor szexuálisa aktív?

A nemi vágy szintje, mind a férfiakban és a nőkben a hormon háztartásunk forróvérű ellenőrzése alá tartozik, különösképpen a tesztoszteronnak van itt szerepe. A tesztoszteron az első számú hormon, ami biológiailag táplálja a szexuális étvágyunkat, ami megtalálható nemcsak a férfiakban, de a nőkben is. Amikor egy csinos hölggyel találod magad egy ágyban egy láncreakció lép életbe a testedben, ami egy látvánnyal, illattal, érintéssel kezdődik. Az agyban lévő limbikus lebeny impulzusokat küld az emberi medencébe, ami a területen lévő érrendszer tágulását eredményezi. Ez mindkét nemnél erekcióhoz vezet. A férfiakét már ismerjük, a nőknél viszont a vagina kitágulását jelenti, hogy alkalmas legyen befogadni a hímtagot. Majd az erek elzárulnak, hogy az erekció tartós maradjon. Majd vad szívverés közepette az agy boldogságormokat küld szét a szervezetben, mint a norepinefrin és dopamin. Kész is az egyenlet, mindenki boldog, mindenki örül, mert a szex az jó. De, ha lehetne ennél is jobb, akkor azért arra mindenki kíváncsi lenne, hogyan is lehetne. Vegyük sorra, azokat a tényezőket, amik segítenek fokozni a szexuális életedet.

[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

1. Afrodiziákumok

afrodiziakum

 

Az afrodiziákumok alatt olyan természetes ételeket értünk, amik növelik a férfierőt, vágy- és potenciafokozó hatásuk van. Az afrodiziákum kifejezés Aphrodité nevéből ered, aki a görög mitológia szerelem istennője volt. A mítosz szerint Aphrodité a hullámzó tengerből kelt ki egy kagylóhéjon, Ciprus partjainál. Mikor a kiszállt a partra, lába nyomán fák és virágok nőttek, amiket azóta is, mint természetes vágyfokozókat használják a nemzetek konyháin. Hatásukat kétféle képen értelmezhetjük. Az egyik az, hogy az adott afrodiziákumként számon tartott növény olyan reakciókat vált ki a szervet működéséből, ami hatással lehet a hormontermelésünkre, vagy a vérkeringésünkre. A másik, hogy az agyra olyan hatással van, ami elhiteti velünk, hogy szexuálisan túlhevültek vagyunk, de a testünk többi része ezt nem érzi. A kutatások eddig azt már alátámasztották, hogy vannak olyan ételek és italok, amik növelhetik a potenciát, azt azonban továbbra sem tudják, hogy pontosan melyik összetevője az, amiből elegendő elfogyasztás után a különbség érezhető és számokban is kifejezhető. A szerelem tudományos kutatása nagyon kényes terület, ahol sok állítást nem lehet sem alátámasztani, sem cáfolni. Számon tartanak afrodiziákumokat pusztán a formájuk miatt is, de mi csak azokat írtuk össze amiknek tudományosan is alátámasztható hatásuk van, szóval amik ebben a listában szerepelnek tényleg működnek. Mennyiséget nem lehet meghatározni, teszteljétek magatokon. Felhasználásuk nyersen vagy szárított formában javasolt, néhányuk azonban tea formájában is fogyasztható.

– Ánizs (Ösztrogénfokozó)
– Osztriga (Cink tartalom, hormontermelés fokozó)
– Banán (Kálium, B vitamin, Tesztoszteron)
– Bazsalikom (Bódulatfokozó)
– Kardamom (Vérkeringés fokozó)
– Csokoládé (Boldogsághormonok)
– Fokhagyma (Vérkeringés fokozó)
– Méz (Bór, B vitamin, Tesztoszteron)
– Papaya (Ösztrogénfokozó)
– Püspöksüveg, Epimedium (Androgén fokozó)
– Ginzeng (Hormon és vérkeringés fokozó)
– Sáfrány (Vérkeringés fokozó)

[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

2. Testépítés és sport

sport

 

A testmozgás az egyik legjobb életviteli módja annak, hogy a férfiak növeljék a teljesítményüket az ágyban. Direkt külön írtam, hogy testépítés és hogy sport, mert a két lehetőség két különböző módon fejti ki a hatását. A testépítés alatt a súlyzós edzéseket értem, azok közül is legjavasoltabbak az alapgyakorlatok, mint a fekve nyomás, letolás, guggolás, stb. Mivel az izmok sokkolásával a szervezet azonnal fokozza a hormontermelést, azok közül is azt, ami az izmok működtetéséért játszik fontos szerepet, a tesztoszteront. A regeneráció idejében beindul a tesztoszterontermelés, amit érdemes támogatni fokozott fehérje bevitellel. A másik a sport, ami alatt én az aerob testmozgást értem, de aerob tevékenység lehet akár a gyaloglás is, ha rendszeres és tudatos. Ez a fajta mozgás elsősorban a vérkeringésre van hatással. Igaz nem célzottan a nemi szervek vérkeringésére, hanem az egész szervezetére, de az ugyanúgy hatással van az erekcióra is, ráadásul hosszútávon. A sportok közül egy harvardi tanulmány kiemeli az úszást, mint kifejezetten potencianövelő sport.

[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

3. Pihenés

pihenes

 

Ha nem biztosítasz kellő mennyiségű alvást a szervezetednek, akkor összeomlik az a instabil egyensúly, ami a hormonháztartásodat tartja működésében. Továbbra is a tesztoszteronnál tartunk, aminek drasztikus csökkenése az alváshiánnyal együtt jár. Napi minimum 7 órát kell biztosítanod magadnak ahhoz, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból partnerednél is. Ha további „szundit” tudsz beiktatni nap közben az csak még jobb.

[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

4. BÓNUSZ

csok

 

Talán annyira ésszerű, hogy nem is gondoltál még rá, de ez a szex. SOK SZEX. A rendszeres ejakuláció a legjobb módja annak, hogy növeld a teljesítményedet és mindezt még a szervezeted is meghálálja, mert fokozza a hormontermelést és javítja a vérkeringést, tekintve, hogy mint aerob testmozgásról van szó. Számokban kifejezve egy normál fél órás aktus során, 86 kalóriát égetsz el az előjátékban és további 250-et a szexben (persze ha nem csak tötyörögsz hanem odateszed magad). A szex továbbá oldja a stresszt, javítja az idegrendszer működését és erősíti az immunrendszert. Szóval ez a legjobb módja annak, hogy mindig fitt legyél az ágyban.

A fenti négy fejezetben kitárgyaltuk, hogy miket érdemes enned, csinálnod a nap folyamán ahhoz, hogy a teljesítményed kiemelkedő legyen az átlaghoz képest. Ha az előző részben foglalatoktól próbálod magad távol tartani és az ebben a részben tárgyaltakat próbálod növelni az életedben, akkor neked bizony hosszú és szexben gazdag életed lesz. Akkor srácok hajrá, én megtettem minden tőlem telhetőt, az erő legyen veletek.

[cmamad id=”17805″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]