Derítsük ki, majd tartsuk kordában a legfőbb gyengeségünket!

Mindenki függ valamitől. Sokan a kávétól, alkoholtól, szerencsejátéktól, a szerelemtől, a szextől, a családjától, a munkájától vagy például az időbeosztásától. Ezzel nincs baj addig, amíg tisztában vagyunk azzal, hogy mi a legnagyobb gyengeségünk, és megpróbáljuk azt kordában tartani.

[cmamad id=”40235″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”ad-off” stg=””]

Sajnos rengeteg ember hagyja, hogy a függősége legyőzze, és olyan mély gödörbe taszítsa, amelyből többé nem lesz képes kimászni. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor ismerjük meg a csillagjegyünk szerinti legnagyobb függőségünket!

Kos (március 21. – április 19.): Ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy mi az, ami a legjobb frusztrál, akkor azt válaszolnánk neki, hogy az élet nem elég gyors. Kosként olyanok vagyunk, mint egy kisgyerek, akiben dúl az önbizalom, de ugyanakkor kell valaki, aki segít, támogat.

Sajnos számunkra a legnagyobb függőséget a kábítószerek jelenthetik, mert a drogtól olyan illúzióba kerülhetünk, amelyben az idő gyorsabban és izgalmasabban telik. A szerek helyett inkább lassítsunk le, hogy méltósággal és határozottsággal vághassunk bele a kihívásokba, mert az élet csak ekkor lehet egészségesen izgalmas.

Bika (április 20. – május 20.): Bennünk talán túlságosan is sok a türelem és a szilárd akarat. Mivel olyan érzékekkel áldottak meg az Égiek, amelyekkel csak kevés embert, ezért a legnagyobb függőségünk az evés lehet.

Táplálkozás közben használhatjuk a szaglásunkat, ízlelőbimbókat és látásunkat. Bikaként mindig megadjuk a módját az evésnek, szívesen kipróbálunk új ízeket, ám legyünk óvatosak, nehogy a falánkság bűnébe essünk!

Ikrek (május 21. – június 20.): Imádjuk, ha egyszerre több dolgot csinálhatunk, de egyikbe se kell túlságosan elmélyednünk. Emellett mindent megteszünk azért, hogy ne kelljen kimutatnunk az igazi érzelmeinket, emiatt a közösségi média válhat a legnagyobb függőségünkké.

Ennek oka az, hogy a közösségi médiában sok témához hozzászólhatunk, de egyikbe se kell belefolynunk, ha nem akarunk, ráadásul itt úgy tarthatjuk a kapcsolatot az emberekkel, hogy meghúzunk egy határt, amit senki sem léphet át.facebook_figyel2Rák (június 21. – július 22.): Érzékeny, érzelmes emberként gyakran változik a hangulatunk, ráadásul minden megérint, így az is, ami nem a mi problémánk. Ha stresszesek vagyunk, akkor befordulunk, és nem foglalkozunk a külvilággal.

Szeretünk otthon lenni, mert ott érezzük igazán biztonságban magunkat, emiatt a legnagyobb függőségünkké a család válhat. Nehezen szakadunk el a szülői háztól, régi emlékektől, a szüleinktől, tehát már-már betegesen ragaszkodunk a múlthoz. Gyakran érezzük úgy, hogy csak a családi fészekben lehetünk önmagunk.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): Az anyagi dolgok nagyon fontosak a számunkra, ráadásul hiúk vagyunk, emiatt a vásárlás lehet a legnagyobb függőségünk. Imádjuk a drága ékszereket, ruhákat, lakberendezési tárgyakat. Oroszlánként azt is fontosnak érezzük, hogy mások előtt mutogathassuk azt, amink van. Nagyon kifinomult az ízlésünk, úgyhogy tudjuk, hogy mire érdemes pénzt kiadni, de azért tartsuk kordában a vásárlásmániánkat!

 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): Született gondviselők vagyunk, mert nagyon szívesen segítünk másoknak. Ezzel nem is lenne baj, ha nem lennénk hajlamosak arra, hogy ez váljon az életünk értelmévé. Amikor a támogatás a függőségünkké válik, akkor hajlamosak leszünk összetörni, ha a segítségünk nem éri el a célját, esetleg nem fogadják szívesen. Ez az oka annak is, hogy társfüggővé válhatunk.

Sok Szűz kifejezetten azokat az embereket keresi, akik képtelenek egyedül ellátni magukat. Minél gyengébb valaki, mi annál erősebbnek érezzük magunkat mellette, mert csak így érezzük, hogy szükség van ránk.társfüggőség-vonzoferfi.hu_Mérleg (szeptember 23. – október 22.): Az igazságosság és az egyenlőség élő szobrai vagyunk, de ritkán találjuk meg az egészséges egyensúlyt. Mérlegként két igazán nagy baj van velünk.

Az első az, hogy elvárjuk, hogy a világon minden fair legyen, de mivel távolról sincs így, ezért gyakran csalódunk. A másik az, hogy úgy érezzük, hogy egyedül képtelenek vagyunk normálisan működni, emiatt a szerelem lehet a függőségünk tárgya.

Mérlegként nem ritka, hogy beleugrunk egy olyan kapcsolatba, ami semmi jót nem ígér, de inkább tűrünk, mert még így is sem vagyunk magányosak, hiszen van valaki, akihez fordulhatunk, ám ez egyáltalán nem egészséges.

Skorpió (október 23. – november 21.): Igazán tüzes, szenvedélyes, veszélyes személyek vagyunk, emiatt igényeljük a testiséget, az érzékiséget, és egy olyan párt, aki kielégíti minden vágyunkat.

Skorpióként előfordul, hogy olyasmit akarunk, amitől egyébként félünk. Valószínűleg ebből már kitaláltuk, hogy a mi függőségünk a szex lehet. Ha nem tartjuk kordában magunkat, akkor előfordulhat, hogy egy rövidke időt sem fogunk kibírni a testiség nélkül.

Nyilas (november 22. – december 21.): Mivel a Jupiter hatalma alá tartózunk, ezért ajándékból, szerencséből nem szenvedünk hiányt. Emellett folyamatosan keressük a tudást, az ismereteket, az új információkat. Mindez mérhetetlen optimizmussal és remek kommunikációval párosul, ezért a legnagyobb függőségünk a szerencsejáték lehet.

[cmamad id=”40235″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

Bak (december 22. – január 19.): Számunkra nagyon fontos a külsőség, a társadalomban elfoglalt helyünk, illetve az, hogy másoknak mi a véleménye rólunk, emiatt olyan függőséget alakíthatunk ki, amit jól ellehet titkolni.

A hírnevünket nagyon féltjük, ezért azon nem eshet csorba, ráadásul keményen dolgozunk azért, hogy vezetők lehessünk. Bakként arra kell ügyelnünk, hogy a tabletták ne váljanak a függőségünkké! Ez azért lényeges, mert hajlamosak vagyunk a testi és lelki fájdalmunkat ezekkel csillapítani, tehát könnyen rászokhatunk.

Vízöntő (január 20. – február 19.): A függetlenséget, szabadságot, humanizmust tartjuk a legfontosabbnak az életben. Amikor eldöntünk valamit, akkor a végtelenségig kitartunk mellette, és akkor sem fújjunk visszavonulót, ha valaki mindenáron szeretne befolyásolni.

Ebből következik, hogy Vízöntőként a harc válhat a legfőbb függőségünkké. Küzdünk a szabadságunkért, az igazunkért, önmagunkért, ha pedig nem figyelünk oda, akkor nem fogjuk tudni, hogy mikor kell ezt abbahagynunk, miképpen pihenhetnénk meg, illetve nem leszünk képesek elfelejteni azt a kínzó kényszert, hogy mindig háborúban állunk.

Halak (február 20. – március 20.): Nagyon könnyen rabul ejthet az alkohol, hiszen annyira érzékeny emberek vagyunk, hogy a döntéseink mindig érzelmi alapúak. Halakként nagyon labilis teremtések lehetünk, ez pedig azért veszélyes, mert az alkoholtól remélhetünk támaszt.

Az ital hatására elfelejthetjük a gondjainkat. Számunkra ez egyfajta odú, ahova elbújhatunk, ráadásul az alkohol segíthet abban, hogy könnyebben teremtsünk kapcsolatot más emberekkel, amivel egyébként problémáink vannak.

(Forrás: femcafe.hu)