Megrémülünk, ha fekete macska megy át előttünk az úton, vagy azt sem tudjuk, hogy mi ennek a jelentősége?

babonaRengeteg népi hiedelem él a köztudatban annak ellenére, hogy őseink jó néhány évszázaddal ezelőtt hittek a különféle babonákban. Napjainkban ezeket érdekességként olvassuk, vagy legyintünk rájuk, de azért tartunk a veszekedéstől, ha kiborul a só, esetleg maximálisan hiszünk bennük.

Az, hogy milyen a babonákhoz való hozzáállásunk, a csillagjegyünktől is függ.

Kos: Egyáltalán nem kedveljük, ha korlátozzák, szűkítik a látókörünket. Ez halmozottan igaz, ha arról van szó, hogy mi hoz, nem hoz szerencsét. Ha babonáról van szó, akkor legfeljebb a sajátjainkat követjük, de az ezeréves figyelmeztetésekre csak legyintünk. Kosként nem szokásunk feltétlenül hinni. Ez csak akkor változik, ha a saját bőrünkön tapasztaltuk meg egy babona valóságtartalmát.

Bika: Kifejezetten babonás csillagjegyben születtünk. Hiszünk a pókok, a macska hatalmában, odafigyelünk a jelekre, és utánanéztünk, hogy miképpen lehet az egyik babonát kioltani egy másikkal. Sokszor nem érint meg a babona, de mi mégis úgy vagyunk ezzel, hogy jobb félni, mint megijedni, ezért inkább megelőző lépéseket teszünk. Ha megtörtént a baj, akkor pedig tudjuk, hogy hogyan hatástalanítsuk.

Ikrek: A „klasszikus” babonákkal ritkán foglalkozunk, mert nem engedjük meg magunknak, hogy ilyesmi befolyásolja az életünket. Ellenben szívesen gyártunk saját babonákat, amelyek közül egy-kettő képes a rabjává tenni.

Ilyesmi például az, hogy milyen színű ruhát vegyünk fel, vagy a betörőket úgy próbáljuk távol tartani, hogy százszor ellenőrizzük, hogy bezártuk-e a bejárati ajtót. Ha csak kilencvenkilencszer, akkor visszafordulunk, hogy még egyszer leellenőrizzük.

Rák: Mindig odafigyelünk a babonákra, amelyek képesek az egész napunkat meghatározni. Egy jó vagy rossz ómen nagy örömben vagy rettegésben tarthat minket a nap 24 órájában. Emellett képesek vagyunk megfejteni azt, hogy milyen babona sújtott le másokra, akiket könnyen be tudunk zsongatni.

Amellett, hogy hiszünk a régi babonákban, még a sajátos megérzéseinkben is bízunk. Ilyesmi például az, hogy a régi holmikat, emléktárgyakat tilos kivinni a házból, mert ez biztos, hogy balszerencsét jelent.

Oroszlán: Babona? Ez a téma teljesen hidegen hagy, elvégre egy Oroszlán a maga ura. Mélyen hiszünk abban, hogy mi irányítjuk az életünket, és nem valami megmagyarázhatatlan, irányíthatatlan babona. Ám mégis akadnak olyan szituációk, amikor a lelkünk mélyén megszólal egy kicsike hang, ami figyelmeztet, hogy az asztalra borított só azt jelenti, hogy veszekedés lesz. Persze ezt soha nem vallanánk be.

Szűz: Túlontúl gyakorlatias személyek vagyunk ahhoz, hogy az életünket a babonák határozzák meg. Jellemző ránk, hogy szeretjük a kezünkben tartani az életünk irányítását, és nem hiszünk a babonákban. Ha azonban valami nem a terveink szerint alakul, akkor már belelátjuk a szerencsétlenséget, és utólag keressük meg a babonát, hogy azt tehessük meg bűnbaknak.

Mérleg: Másoknak nem, de önmagunknak bevalljuk, hogy babonás emberek vagyunk, hiszen odafigyelünk a jelekre, történésekre. Mivel intelligens személy hírében állunk, emiatt sok babonát, jelképet ismerünk, úgyhogy könnyen megfejtjük ezeket.

Ez nem jelenti azt, hogy maximálisan átadjuk magunkat a babonaságnak, ugyanis inkább laikus szemmel figyeljük, éljük át az eseményeket, azt várva, hogy történni fog-e valami. Ha bekövetkezik, akkor jó, ha nem, akkor az sem baj.

Skorpió: Jellemző ránk, hogy nagyon mélyen hiszünk a karmában, az ezoterikus témákban, tehát a babonák sem hagynak hidegen. Tudjuk, hogy baj lesz, ha megölünk egy pókot, ezért mást kérünk meg erre, de az sem kérdés a számunkra, hogy balszerencsét hozunk a fejünkre, ha összetörjük a tükröt.

Habár babonásak vagyunk, az mégsem befolyásolja a napunkat, mert elsősorban azt valljuk, hogy az életben minden okkal történik, illetve van annyi hatalmunk, hogy képesek vagyunk befolyásolni az események alakulását úgy, hogy ne történjen baj. Persze a szerencsét ígérő ómenek beteljesülését alig várjuk.

Nyilas: Nagyon bátor, tettre kész emberek vagyunk, aki megy a saját feje után, és gyakran előbb cselekszik, mint gondolkodik. Ha ehhez jó ómen társul, akkor megvonjuk a vállunkat, de legbelül hálásak vagyunk a pozitív előjelért.

Amennyiben rossz ómennel találkozunk, akkor behúzzuk a vészfészket, felhagyunk mindennel, amit éppen csináltunk, fedezéket keresünk, vagy vadul keresni kezdünk valamit, amivel hatástalaníthatjuk a babonát. Ha végrehajtottuk a rossz ómen kioltását, akkor visszatérünk a rendes kerékvágásba.

Bak: Nem, hogy nem hiszünk bennük, hanem mélyen meg is vetjük a babonákat, de még azoknak a társaságát is kerüljük, akik babonásak, mert nem akarjuk, hogy traktáljanak a buta hiedelmeikkel, vagy ránk ragasszák, mint az influenzát.

Bakként két lábbal állunk a földön, a különböző helyzeteket pedig realistán szemléljük. Számukra péntek 13 ugyanolyan hétköznap, mint az egy héttel korábbi péntek volt. A pókokat is nyugodt szívvel megöljük, mert egyik után se ért balszerencse.

Vízöntő: Nyitottak vagyunk az ezoterikus, misztikus témákra, és a babonák is érdekelnek, de úgy hisszük, hogy hatalmunk van felettük, mert tudjuk, hogy miképpen lehet hatástalanítani a rossz ómeneket. Vízöntőként nem engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy legyűrjön egy rossz előjel, ezért próbálunk a legkevésbé hinni bennük. Természetes a jó ómeneket elfogadjuk, tehát erősen szelektálunk a babonák között.

Halak: Kívülről fújjuk az összes babonát, ahogy azt is, hogy hogyan oltja ki az egyik a másikat. Tükör, fekete macska, pókok, só, péntek 13, és a többi, mind-mind nagyban meghatározza a mindennapjainkat. Halakként képesek vagyunk úgy élni, hogy mit olvastunk ki a körülöttünk megjelenő ómenekből. Sőt, olyan rendes emberek vagyunk, hogy még azokat a babonákat is megfejtjük, amelyek másokat érintettek, majd elmondjuk nekik, hogy milyen jövőre számíthatnak.

(Forrás: noiportal.hu)