Vénusz, Mars, Jupiter vagy Veszta veszett el a lelkünkben?

god

Róma nem volt mindig a keresztények felségterülete, hiszen az ókorban, miután átvették a görögök istenhitét, majd átkeresztelték és új feladatokkal látták el őket, akkor az emberek mélyen hittek a számos istenben és istennőben, akik olyan hatalommal rendelkeztek, ami még a császárokat is térdre kényszerítette.

Habár a köznép már nem tenne meg mindent azért, hogy az ősi római istenek kegyeibe férkőzzenek, ők mégsem haltak ki a legendák korával, hiszen az ókori istenek és istennők ma is velünk, bennünk élnek. Mivel sokan vannak, ezért a csillagjegyünk fogja elárulni, hogy melyik fenség él a lelkünkben.

Kos – Juno: Jupiter felesége a nőiesség, az anyaság és a házi tűzhely gyönyörű istennője, aki úgy mutatkozik meg rajtunk keresztül, hogy mi is magas elvárásokkal állunk hozzá mindenhez és mindenkihez. Képesek vagyunk másokat befolyásolni, nagy tekintéllyel rendelkezünk, a szavunkra pedig sokan hallgatnak.

Olykor kicsit félnek tőlünk, de tisztelnek az emberek. A családban mi képviseljük az összetartó erőt, az alapot, ezért akkor érezzük a legboldogabbnak magunkat, ha érezzük, hogy fontosak vagyunk. Néha szigorú, kemény a fellépésünk, de emellett melegszívű, jóságos, gondoskodó, törődő emberek vagyunk.

Bika – Veszta: Nem meglepő, hogy az otthon, a családi tűzhely és az összetartás istennője lakózik bennünk, hiszen ezek a feladatok számunkra is nagyon fontosak, elvégre fáradhatatlanul dolgozunk azért, hogy összehozzuk az embereket, megóvjuk és ápoljuk a családi fészket.

Szeretettel és törődéssel halmozunk el mindenkit, ezzel pedig mintapéldát mutatunk másoknak. Türelmes, jóságos és megértő emberként már attól boldognak érezzük magunkat, ha látjuk, hogy mások azok.

A feladtunk az, hogy vezessünk, utat mutassunk, jó tanácsokat adjunk az embereknek, akiktől ezért cserébe néhány jó szót, kedvességet várunk el. Ha úgy érezzük, hogy nem kapjuk meg a kellő megbecsülést, törődést a szeretteinktől, akkor hajlamosak vagyunk az összeomlásra, depresszióra.

Ikrek – Mercurius: A rómaiak abban hittek, hogy Mercurius az isteni útmutatás, a jelek, a tudás, a tolvajok és az istenek hírnöke. Ahogy az isten, úgy mi is rendkívül okosak, intelligensek, ötletesek és ravaszak vagyunk.

Jellemző ránk, hogy mindig kiállunk az igazság mellett. Az emberek számára nem kérdés, hogy meghallgassák az érveinket, mert nagyon jó szónokok vagyunk, ráadásul egyedi belső bölcsességgel, nem evilági tudással rendelkezünk.
Ahogy a római isten, úgy mi sem vagyunk szentek, hiszen hajlamosak vagyunk a rosszra, rombolásra, károk okozására. Ezt a kettősség felelős a hangulatingadozásunkért. Labilisak vagyunk, a tehetségünket pedig néha nem a jó célra fordítjuk.

Rák – Diána: Az erdők, az állatok, a vadászat, a Hold és a nőies energiák szűz istennője, aki Apollo testvére. Diána igazán határozott, bátor, rátermett, magabiztos harcos, aki nagyszerű stratéga, de ugyanakkor gyengéd, bájos, türelmes, jóságos és melegszívű is.

Gyakran mi is csak arra vágyunk, hogy másoknak segíthessünk, és próbálunk odaadással, szeretettel fordulni mindenkihez, ami néha már erőszakosságra csap át. Máskor viszont úgy érezzük, hogy hagyjon mindenki békén, mert függetlenek, szabadok szeretnénk lenni.

Oroszlán – Apolló: A zene, a gyógyítás, a jóslás, a művészetek, a Nap és a férfiasság istene. Ahogy Apolló, úgy mi is határozott, tiszteletet parancsoló, komoly, karizmatikus lelkek vagyunk. Bennünk mindig lángol a tűz és a szenvedély, ám néha ez lobbanékonnyá teszi a természetünket.

Ragyogó, bájos, elbűvölő emberként szeretjük, ha örömet és fényt csempészhetünk mások életébe. Akkor érezzük a legboldogabbnak magunknak, ha fontosnak, hasznosnak érezhetjük magunkat, ám azt is imádjuk, ha kényeztetnek, dicsérnek, a kedvünkben járnak.

Szűz – Ceres: A termékenység, a mezőgazdaság, a földek, a jólét és a bőség istennője lakik bennünk. Ahogy Ceres, úgy mi is képesek vagyunk bármiből aranyat, értéket teremteni. Kimondottan teremtő személyek vagyunk, de ezt nem csak szavakkal, hanem a kezünk munkájával is bizonyítjuk, hiszen mesés dolgokat tudunk előállítani.

Emellett független, szabad emberek vagyunk, aki utálja, ha korlátozzák, vagy megpróbálják befolyásolni. Nagyon magas az igazságérzetünk. Emellett önzetlenség, törődés, türelem és megértés is jellemző ránk. Ha valaki megsért, akkor kegyetlenül visszafizetjük a illetőnek. A megbocsátásunkat el lehet nyerni, de a felejtés isteni adományával nem rendelkezünk.

Mérleg – Jupiter: Ahogy Zeusz, úgy a római megfelelője is főisten, aki a viharok és villámok felett uralkodik. Jupiter a bölcsességünkön, széles látókörünkön keresztül mutatkozik meg. Mi mindig igazságosak és tettre készek vagyunk, mert sokkal jobban szeretünk cselekedni, mint beszélni.

Mivel az ész, logika, jó döntés, helyes út embere vagyunk, ráadásul nagylelkűség, védelmezés és megbocsátás is jellemző ránk, ezért szívesen adunk tanácsot, segítséget annak, aki ezt kéri. Mi egy kicsit mindenkinek az „apja” vagyunk, mint Jupiter, mert felelősséget érzünk másokért, ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg kötelezettséget vállalunk. Van azonban egy másik oldalunk is, ami már romantikus, szenvedélyes, szerelmes. Ilyenkor már a családunk boldogsága a legfontosabb a számunkra.

god

Skorpió – Mars: A harc, a háború és a viszályszítás istene mutatkozik meg abban, hogy imádjuk a kihívásokat, a kalandokat, a sikereket és a jutalmakat, amiket kiharcolunk magunknak. Mi nem várunk a sült galambra, hanem elszántan, céltudatosan, belevaló teremtésként küzdünk meg mindenért, ezért a világon azt utáljuk a legjobban, ha veszítünk, kudarcot vallunk.

Nagyszerű stratéga, ravasz emberként nem okoz bűntudatot, ha sötétebb eszközökhöz kell nyúlnunk a célunk elérésének érdekében. Az ellenséggel szemben bosszúálló félelmetes riválisok vagyunk. Emellett szeretjük a függetlenségünket, és szívesen állunk a középpontban.

Nyilas – Vulcanus: A tűz, a szaktudás, a fegyverek és az istenek kovácsa lakózik a lelkünkben, aminek köszönhetően nagyon tüzesek, hevesek, kissé változékony hangulatú emberek vagyunk. Jellemző ránk, hogy sokszor fellángolunk valami, valaki iránt, de aztán egy pillanat alatt elmúlik a rajongásunk.

Ennek ellenére elképesztő motiváló erővel rendelkezünk. Ha egyszer valamibe belejövünk, akkor lendületesen, dinamikusan haladunk. A szavainkkal és a tetteinkkel képesek vagyunk megváltoztatni a körülményeket. Számunkra létkérdés, hogy legyen egy célunk, vágyunk, mert ennek hiányban értelmetlennek érezzük az életet.

Bak – Minerva: A tudás, a bölcsesség, az igazságosság istennője. Neki köszönhetően vagyunk ilyen elképesztően bölcsek, okosak, kulturáltak, intelligensek, nagyvilágiak. Számunkra nagyon fontos a karrier, és nem kérdés, hogy pár nélkül is megálljuk a helyünket a világban, ahol egyedül is képesek vagyunk érvényesülni.

Minket a karizmatikusságról, fejlett igazságérzetről, megfontoltságról és nagy igazságérzetről is ismer a környezetünk. Bármikor hajlandóak vagyunk vitába szállni, mert nyugodt szívvel kiállunk másokért és önmagunkért. Általában földhözragadtak vagyunk, a gondolkodásunk pedig reális. Nekünk tények és valóság kell ahhoz, hogy biztonságban, két lábbal álljunk a földön.

Poseidon

Vízöntő – Neptunusz: A tengerek, az áradások és a földrengések istene, akinek köszönhetően hatalmas a lelki erőnk. Mi képesek vagyunk egy-két nap alatt megújulni, sőt, másokból is ki tudjuk hozni a legjobbat, a maximumot, mert mindig tudjuk, hogy kinek és mi a legjobb.

Ha ellenségről van szó, akkor már más a helyzetben, mert könyörtelen, bosszúálló ellenfél hírében állunk. A párunkkal szenvedélyesen, tüzesen viselkedünk. Az érzelmi világunk nagyon gazdag, a képzelőerőnk pedig elképesztően élénk. Gyakran kiszámíthatatlanul, szeszélyesen, szélsőségesen viselkedünk. A barátainkkal, ismerőseinkkel, kedvesek, segítőkészek vagyunk.

Halak – Vénusz: A szerelem, a szépség, a testiség istennője lakózik bennünk, emiatt mi is érzékenyek, misztikusak, érzelemgazdagok, intuitív személyiségek vagyunk. A fantáziánk egy kifogyhatatlan éléstár.

Ha a családunkról, vagy a szerelemről van szó, akkor bujaság, gyengédség, törődés, odaadás jellemző ránk. Sőt, olykor képesek vagyunk önfeláldozón viselkedni, mert mindig azzal foglalkozunk, hogy másnak mi a jó, miközben azzal nem törődünk, hogy nekünk milyen igényeink vannak. Minden vágyunk az, hogy másokat elbűvöljünk.

Imádjuk az ujjunk köré csavarni az embereket, akiket úgy hajtunk az uralmunk alá, hogy közben egy életre szóló és boldog kapcsolatra vágyunk. Számunkra tehát az a legfontosabb, hogy szerethessünk, és minket is szeressenek.

(Forrás: noiportal.hu)