A Bibliában az angyalok Isten küldöttei, akik Isten akaratát közvetítik az emberek felé, ugyanakkor védelmezik is őket. Tudtad, hogy mindenkinek megvan a saját angyala, aki segít neki, és vigyáz rá élete végéig? Hogy ki a te, külön bejáratú testőröd, az a születésed napjától függ – cikkünkből kiderül, miben kérheted a segítségét!

Hétfő – Gábriel

Gábriel arkangyal Isten hírvivője, küldöttje. Ő jelent meg Názáretben Máriánál, és ő adta át az angyali üdvözletet, vagyis a Szentlélek révén Jézus születését és jövendő, messiási hivatását. Az igazság angyalának tartják, aki reményt ad az embereknek. Segít elfelejteni a múltat, és bátran szembenézni a jövővel. Ha csalódott és bizonytalan vagy, keresd – ha szerencséd van, a kreativitásodat is fokozhatja!

Kedd – Rafael

A Rafael név annyit jelent: ő, aki gyógyít, vagy Isten meggyógyít. A gyógyítók és reménybeli gyógyítók, valamint a gyengélkedők vezetője, így a saját, vagy szeretteid betegsége kapcsán mindenképpen fordulj hozzá! Tiszteletben tartja az akaratodat, ezért csak akkor lép közbe, ha valóban megkéred rá – általában leleményes módon húz ki a bajból, váratlanul, semmiből könnyít a helyzeteden. Légy nagyon figyelmes, Rafael gyakran megérzések, ismétlődő gondolatok, álmok, jelek vagy látomások formájában jelez – bízz tehát a megérzéseidben!

angyal_loudwire_com_2015

Szerda – Uriel

Isten fénye – ezt jelenti Uriel arkangyal neve, aki a béke és a nyugalom, az ajándékozás, az odaadás képviselője. Ő az angyali seregek vezetője, aki fényével megszabadít a gonosz démonoktól. Egyes források olyannak tartják, mint egy bölcs öreg, akinek éles szeme és jó gyakorlati érzéke van. Kérd a támogatását, ha stresszes és ideges vagy, de akkor is, ha a kapcsolataid nincsenek rendben. Különleges tulajdonsága, hogy képes az embereket védelmezni természeti katasztrófák idején.

Csütörtök – Sealtiel

Sealtiel az alázat angyala, nevének jelentése Istennek szóló imádság. Általában egy templomi füstölővel a kezében ábrázolják, így utal az áldozat, az imádság fontosságára. Ha ő az arkangyalod, akkor abban tud segíteni, hogy rájöjj, mikor kell önmagadat háttérbe szorítani, mikor kell alázatosnak lenni, és a közösség érdekeit képviselni. Imádság útján lehet a legjobban kapcsolatba lépni vele: ha megzavarodtál, keresd azonnal!

Péntek – Haniel

Haniel – nevének jelentése Isten dicsősége – különleges képessége abban rejlik, hogy energiája gyengéd, ugyanakkor kellőképpen erős ahhoz, hogy talpra állítson téged. Segít, hogy mindent a maga teljességében élj meg, hogy elfogadd önmagad, jó és rossz tulajdonságaiddal együtt. Ha bizonytalan vagy, esetleg kétségek gyötörnek, fordulj hozzá; kicsalogat a csigaházadból, amibe régóta bezártad saját magad. Haniel jóvoltából a félelmet bátorság és elszántság váltja fel, így könnyedén bele mersz majd vágni az újba!

angyal_angelauraascending_com_2015

Szombat – Barakiel

A szombati nap angyala Barakiel, aki a siker, a szerencse és a jólét képviselője. Isten villámaként is ismerik, életörömöt, vidámságot hoz a mindennapokba. Nem csak akkor kell megkeresned, ha pozitív visszaigazolást szernél kapni, vagy pozitív történéséket szeretnél megtapasztalni, hanem akkor is, ha nagyon veszélyes helyzetben vagy. Mivel a villámlás angyalaként is hivatkoznak rá, a villámcsapás okozta károk ellen szokták segítségül hívni.

Vasárnap – Mihály

Mihály arkangyal a mennyei hadak vezére és győztes harcosa, jelképe a hatalmas kardja, amivel minden gonoszt legyőz. Isten iránti hűsége megingathatatlan. Neve a héber „mi ká él” = „ki olyan, mint az Isten?” kifejezésből ered. Mivel ő a legerősebb angyal, fő feladata a védelem, és az, hogy kitartást adjon, valamint, hogy átsegítsen a változásokon. Tüzes és határozott, így csillapítja a félelmeidet, szorongásaidat és rávezet, mi az életcélod. Mind fizikai, mind spirituális védelmet kérhetsz tőle, megóv téged a bűntényektől, a balesetektől, a fizikai agressziótól és a démonoktól.