Az ölelés nagyon fontos szerepet játszik egy ember életében, hétköznapjaiban. Számos jótékony hatással bír a szervezetre, gyógyír lehet a lelki sebekre, de az alapvető boldogság érzéséhez is nagyban hozzájárul. A legújabb kutatások szerint egy ölelésnek 20 másodpercig kell tartania, hogy jótékony hatásai érvényesüljenek a szervezetben.

620x0 (8)

Hogyan hat az ölelés?

Egy ölelés többek között lehet vigasztaló, megható, romantikus és erotikus is. Ha nem fojtogató, akkor

a szervezetben 20 másodperc alatt felszabadul az endorfin, vagyis a boldogsághormon.

Ennek hatására jobb lesz a kedvünk, megnyugszunk, lelkünkben melegséget fogunk érezni és feltöltődünk energiával.

1. Csökkenti a vérnyomást

Vérnyomás harmonizáló hatása van. Nem kerül semmibe, így tényleg érdemes kipróbálni mindennap, az erős gyógyszerek helyett.

2. Elűzi a félelmet

Kutatások bizonyítják, hogy egy szoros ölelés képes megnyugtatni, és elűzni akár a halálfélelmet is.

3. Pozitív hatással van szívműködésre és csökkenti a stresszt

620x0 (9)

Egy 20 másodperces ölelés képes csökkenteni a stressz káros hatását, a vérnyomás-emelkedést és a szívfrekvencia növekedést. Csökkenti a szívbetegség kockázatát és erősíti az immunrendszert.

4. A sokat ölelgetett gyerekből boldog felnőtt lesz

Amellett, hogy kifejezzük gyerekeink iránt érzett érzelmeinket, egyúttal a stresszhatást is csökkentjük. A boldog, kiegyensúlyozott gyerekkor nagy valószínűséggel vezet olyan felnőttkorhoz, ahol a hétköznapi gondok mellett mindig jókedv uralkodik.

620x0 (10)

Az, hogy ki ölel meg, vagy kit ölelünk meg, szinte teljesen mindegy. Lehet egy barát, életed párja, az anyukád, a kutyád vagy egy idegen az utcán, aki éppen bajban van. A szeretet és az ölelés ereje gyógyító.

(forrás ripost)