Továbbfejlesztették az LG a CINEMA 3D Smart TV termékcsaládjához tartozó mozgásérzékelős „varázstávirányítót”, a 2010-ben piacra dobott Magic Remote-ot.

taviranyito1

A megújult kütyü még elődjénél is kifinomultabb hangvezérlő funkciókkal bír. Ezeknek köszönhetően akár beszélgetés közben is adhatunk utasítást a tévének, de persze nemcsak annak, hanem a Blu-ray-lejátszónak vagy a hangprojektoroknak is. A természetes beszédfelismerő (Natural Language Recognition) szoftver jóvoltából normál hanghordozással kérhetjük meg a tévét, hogy játssza le kedvenc filmünket vagy videónkat.

A felhasználóbarát Magic Remote távirányítóval kézmozdulatokkal, görgetővel és rámutatással irányíthatjuk szórakoztató elektronikai eszközeinket. Az új hangvezérlési technológia lehetőséget ad arra, hogy hangutasításokkal egyszerűen lejátsszuk a tartalmakat. Például, már nem kell szünetet tartanunk a parancs és a lejátszandó tartalom között.

A távirányító kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, így mozgáson alapuló videojátékokhoz is könnyedén használható. A rámutatási funkció jóvoltából egyszerűen átrendezhetjük a tévé menüjét. Nincs szükség egyszerre több gomb megnyomására, mindössze rá kell mutatnunk a megfelelő helyre, és kattintanunk, mint egy egérrel.

Kézmozdulatokkal is adhatunk parancsot, például a csatornaváltásra: ha a távirányítóval leírjuk a levegőben a megfelelő számot, a tévé máris odakapcsol. Az OK gombot lenyomva egy oldalirányú mozdulattal megtekinthetjük a korábban nézett csatornákat. Ha pedig V-alakban mozgatjuk a távirányítót, megjeleníthetjük a legtöbbet használt alkalmazásokat.

A görgő segítségével egyszerűen görgethetünk a weboldalakon, egy másik funkcióval pedig kicsinyíthetjük és nagyíthatjuk a képeket. A gyakran használt menüket szintén elérhetjük a megfelelő kézmozdulattal. Egyszerűen párosíthatjuk a távirányítót a tévével, csak rá kell mutatnunk vele, és megnyomni az OK gombot.

A távirányítót hagyományos és prémium változatban is megvásárolhatjuk, az előbbi a CINEMA 3D Smart TV modellek tartozékaként érhető el, az utóbbi pedig a prémium kategóriás smart tévékéként. A prémium változatot sötétben is kényelmesen használhatjuk a gombok LED-es háttérvilágítása jóvoltából. Az ergonomikusabb kialakításnak köszönhetően pedig kényelmesebb a távirányító kezelése.