A világ legmérgezőbb anyagát találta meg a Kaliforniai Közegészségügyi Hivatal Sacramentóban. Az anyag annyira erős, hogy mindössze három dekányi elég lenne belőle ahhoz, hogy kipusztítsa az egész emberiséget. Éppen hihetetlen ereje miatt a méreg összetételét nem hozzák nyilvánosságra, hiszen rossz kezekbe kerülve világkatasztrófát is okozhat, pláne mert nincs rá ellenszer.

halal

Az anyag egy új típusú botulinum toxin, ami a Clostridium botulinum nevet viseli. A baktérium olyan erős mérget termel, hogy egy ember számára akár 0,002 mikrogramm is halálos adag lenne. Ahhoz, hogy az egész emberiséget eltöröljük a Föld színéről, mindössze 30 dekára lenne szükség az anyagból.

A méreg működése azon alapszik, hogy a botulinum fehérje blokkolja a szervezet acetilkolin nevű neurotranszmitter kiválasztását. Ez felel az izmok működéséért, így ha blokkoljuk, azok leállnak, ami halállos következményekkel jár. A méreg ellenszerét még nem találták meg, ezért annak összetételét sem hozzák nyilvánosságra, nehogy katasztrofális következményei legyenek.