2 év idegőrlő várakozás után végre úgy döntött az Alfa vezetése, hogy csepegtet nekünk információkat újdonsült játékszerükről, a 4C-ről!

Szerencsére a 2011-es tanulmány formai megoldásai maradtak, így a 4C nagytestvéréhez, a 8c Competizionehez hasonlóan vérpezsdítő látványt nyújt. A méretcsökkenés viszont koránt sem jelenti azt, hogy az olaszok megfutamodtak volna bármilyen, a szériagyártásban szokatlan megoldástól! Motorterében a karbonszálas vázszerkezetnek köszönhetően egy – komoly sportautótól egyelőre szokatlan – 1,75 literes turbómotor lapul, de nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy az 1 tonna alatti menetkész tömeg és a várhatóan 240 lóerő feletti teljesítmény, 6 sebességes duplakuplungos váltóval párosítva, milyen gyorsulási élményt ígér…

Alfa-Romeo-4C-83-700x466

Fontos is a jó benyomás, hiszen ezzel az Audi TT és a Porsche Cayman ellenfelének szánt típussal tervezi az olasz márka az amerikai kontinensre való visszatérést is.
Élőben először március 5-én, a genfi autószalonon láthatjuk a várhatóan mindössze 2500 példányszámban elkészülő autót. Vajon hány fog ebből magyar kézbe kerülni?