Curtis Wilson a Richland megyei iroda sheriffje elmondta, hogy karácsony napján este 8:30 körül érkezett bejelentés a Twin Pound Roadról, ahol egy férfit találtak, a felső testén szúrt sebbel. A helyi sheriff iroda képviselői sikeresen fényt derítettek a korábbi eseményekre is.

RICHLAND COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT
RICHLAND COUNTY SHERIFF’S DEPARTMENT

A jegyespár karácsony napján vitába bocsátkozott az esküvőjük tervezése kapcsán. A kritikus kérdés az esküvő színvilága volt, melyben nem sikerült konszenzusra jutniuk. A veszekedés eldurvult, a férfi pedig megpróbálta elhagyni otthonukat, azonban a 34 esztendős Krysta James kést rántott és megszúrta vele vőlegényét.

Az áldozatot a helyszínről szemtanúk vitték be a Providence Kórházba, ahonnan továbbszállították a Palmetto Health Richland egészségügyi komplexumba. A férfi könnyebben sérült, a szúrás nem volt életveszélyes, nem igényelt életmentő beavatkozást.

Curtis Wilson őrmester elmondta, hogy Krysta Jamest letartóztatták és ellene vádat emeltek családon belüli erőszakért. A nőt 10 ezer dolláros óvadék fejében pénteken szabadlábra helyezték.