Lisa Robinson-Ward esküvői fotós, aki amint megtudta tavaly, hogy terhes, már el is döntötte, hogy a saját szülését ő maga fogja végigfotózni.

Az esküvői fotós, Lisa-Robinson-Ward már akkor tudta, hogy megörökíti saját szülését, mikor kiderült, hogy várandós.

 

2

 

A fiatal nőnek mindehhez elképesztő bátorsága és kitartása volt, hiszen a vajúdások között nem egyszerű dolog fényképezni a fájdalomtól. Lisa mégis megtette és utólag elmondva, varázslatos pillanat volt számára, mikor megszületett a kislánya.

 

3

 

 

4

 

 

5

 

Lisának és férjének már van egy 9 éves kisfia és azóta szerettek volna kistestvért, de kétszer elvetélt.  Ez annyira megviselte, hogy azt hitte, hogy már nem lehet gyereke. Amikor feladták, akkor fogant meg a kislányuk.

 

6

 

7

 

8

 

Lisa elképesztően boldog volt, és már akkor tudta, hogy végigfotózza a szülését, mert akkor majd jobban tud koncentrálni és kevésbé figyel a fájdalomra.

Utólag elárulta, hogy nem volt biztos abban sem, hogy egyáltalán tudja-e majd tartani a gépet a fájások közben.

 

10

 

11

 

Így mesélte el  szülési élményeit:

„Már egy hete voltak összehúzódásaim, aztán az egyik nap hajnalban elment a magzatvizem. Megfogtam a táskámat, fényképezőgépemet és már száguldottunk is a kórház felé. Amikor odaértünk, addigra minden fájástól teljes testemben reszkettem. Volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy képtelen leszek tartani a fényképezőgépet. A fájások között tudtam csinálni fotókat arról, mi zajlik körülöttem. Kaptam epidurális érzéstelenítést, amitől sokkal könnyebbé vált a folyamat. Szerencsés voltam, mert csupán 4 órán át vajúdtam, és a férjem végig támogatott mindenben. Már jó előre megkérdeztem az orvost, hogy fotózhatok-e szülés közben, amitől kicsit meglepődött és le is nyűgöztem vele, azt hiszem.

 

12

 

Még kitolás közben is fotóztam. Fogalmam sem volt, hogy mit és hova fókuszálok a géppel, de szorgalmasan kattintgattam, segített a koncentrálásban. Visszanézve a fotókat, pontosan emlékszem, milyen érzések keringtek bennem a szülés közben, és ez csodálatos, hogy ennyire jól fel tudom idézni a pillanatot, amikor a kislányom megszületett. Az utolsó képet az anyukám készítette, amikor a kezembe vettem először a babámat. Különleges élmény volt így szülni.”

 

13

 

A képeket már nagyon sokan látták és gratuláltak Lisának a bátorságához és a gyönyörű kislányához.

 

14