A tolvajok egyre dörzsöltebbek, rengeteg trükköt bevetnek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban végezhessék „munkájukat”, azonban gyakran a legalapvetőbb biztonsági intézkedésekkel nem számolnak, ezek pedig nagyban megkönnyítik a lebukásukat. Ilyenek például a biztonsági kamerák, melyekről gyakran megfeledkeznek a bűnözésből élők, így hamar nyilvánosságra kerül a képük.

Így járt az a három tolvaj is, akik egy XVIII. kerületi, Dolgozó úti társasház egyik lakásából loptak egy pénztárcát, benne pénzzel és okiratokkal. Taktikájuk lényege az volt, hogy egyikük bekéredzkedett a lakásba, majd a tulajdonos figyelmét elterelve beengedte társait, akik ellopták a tárcát. Azzal azonban nem számoltak, hogy a ház liftjében kamera van, így arcukat bárki megismerheti.

[to_like]police.hu[/to_like]

Ugyancsak a biztonsági kamera miatt került nyilvánosságra annak a férfinak az arca, aki egy Erzsébet körúton lévő szórakozóhelyen egy pénztárcából pénz és BKV bérletet tulajdonított el. A felvételeknek köszönhetően kiderült, hogy a férfi 35-40 év körüli ls 165-175 centiméter magas, arca pedig kerek.

bunozo