Mindent felülmúl egy nemrég megjelent fotósorozat! A fotós egy ikerpár otthonszületését akarta megörökíteni, ami már önmagában is elég ritka, hiszen az ikreket általában császármetszéssel segítik a világra, de ami történt, arra ő sem számított: Az egyik csecsemő burokban született!

Robin Baker elismert fotós és dúla, aki eddig már több mint 70 szülést fotózott és vezetett le. Ebben az évben pedig ismét ő lett világ egyik legjobb szüléseket megörökítő fotósa. Ráadásul nemrégiben sikerült lefényképeznie az egyik legritkább jelenséget is: amikor a baba a születéskor még teljesen a magzatburokban van.

Ilyen 80 ezer szülésből csak egyszer fordul elő. 

 

“Először nem tudtuk, megrepeszthetjük-e a burkot, mielőtt a baba tenné ezt. A kicsi azonban mozdulatlan maradt, egészen addig, míg az édesanyja körmével ki nem szakította a burkot.” – emlékezett vissza a fotós.

[cmamad id=”41509″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

 

Baker szerint már mindenki katarzisban volt, mire kiért a szülészcsapat segédkezni a placenta megszülésében. “Mivel nagyon sok ikrek születik műtőben, ez a születés nagyon különleges volt!”