Megdöbbentő dolgot mondott fiáról a veronai tragédia buszsofőrjének édesanyja

Az olasz kórházban fekvő két sérült egyike, a buszt vezető sofőr. Édesanyja fájdalmas vallomása.

A sítáborból hazafelé tartó két sofőr közül V. János maradt életben. A Lokál értesülését a sofőr édesanyja, Gizi néni is megerősítette a Lokálnak. Az idős asszony a veronai busztragédia óta mindennap megnyújtott egy gyertyát és imádkozott: a fia lehet a sokáig nem azonosított sérült. Eközben az olasz hatóságok vádat emeltek János ellen.

Az 52 éves békéscsabai férfi édesanyja, Gizi néni fiával való utolsó személyes emlékéről beszélt.

János egy nappal azelőtt töltötte be az 52. születésnapját, hogy Budapestre indult a szinyeis diákokért. Ünneplés helyett azonban kollégájával a hetvenéves édesanyjához autózott, hogy a hidegben ne maradjon tüzelő nélkül. Este a sofőr elbúcsúzott édesanyjától, aki minden külföldi út előtt fia lelkére kötötte, hogy nagyon vigyázzon magára.

– A tragédia éjszakáján fölébredtem, megéreztem, hogy nagy baj történt – mondta a Lokálnak sírva Gizi néni. – Ugyanaz a szorongó érzés tört rám, mint amikor ősszel meghalt a kisebbik gyerekem. Reggel bekapcsoltam a tévét, ott láttam a fiam égő buszát. Arra gondoltam, ez nem igaz, nem lehet, hogy az én Jancsikám is hasonló sorsra jut, mint az öccse. Ő maradt az egyetlen támaszom. Mindig féltettem, aggódtam érte, ő pedig nyugtatgatott, nem lesz semmi baj – teszi hozzá János édesanyja. A békési tanyáján élő asszony azt is elmondta, hogy az orvos rendőrökkel együtt érkezett hozzájuk, hogy DNS-mintát vegyen tőle. Fiát azonban csak most sikerült azonosítani.

– A család végig reménykedett benne, hogy ő lehet az egyik sérült, akit nem azonosítottak – mondja János sógornője Ilona.

Az olasz hatóságok eközben gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlan vezetéssel, illetve hanyagsággal vádolják V. Jánost, akinek a teste információink szerint hatvan százalékban megégett. A buszbaleset áldozatait előreláthatóan pénteken szállítják haza.

(Lokál)