Megdöbbentette a látvány fogadta Koós János özvegyét a sírnál másnap

A temetés után egy nappal is sokan kimentek Koós János sírjához, ahová a táncdalénekes özvegye is újra ellátogatott csütörtök reggel. Dékány Sarolta azonban alig fért oda elhunyt férje sírhelyéhez.

Mint azt a Blikk is megírta, szerdán helyezték örök nyugalomra Koós Jánost, aki 81 éves korában hunyt el március elején. A legendás táncdalénekest, aki Hofi Géza és Bajor Imre mellett nyugszik, nagy tömeg kísérte utolsó útjára: közel ezren rótták le kegyeletüket a Farkasréti temetőben. A gyászolók között csendben búcsúztak a művész pályatársai is: többek között Zalatnay Sarolta, Poór Péter és Aradszky László özvegye is elköszönt, a család kérésének megfelelően egyetlen szál fehér rózsával.

Koós 71 éves özvegye, Dékány Sarolta megrendülve a fiába, Gergőbe kapaszkodva sétált el a részvétnyilvánítások befejezte előtt. Láthatóan nagyon megviselték az események, nem tudta visszatartani a könnyeit.

A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Koós Jánost /Fotó: Zsolnai Péter
Dékány Sarolta csütörtök reggel is kiment elhunyt férje sírhelyéhez, mert egyedül szeretett volna búcsút venni Koós Jánostól, ám nagyon megdöbbentette, amit látott: ugyanis még csütörtök reggel is rengeteg gyászoló rajongó volt a sírnál.

– Már kora reggel kimentem a temetőbe, mert nem tudtam aludni, és szerettem volna egyedül, egymagam elbúcsúzni a férjemtől. Sajnos, erre nem volt lehetőségem, mert hajnalok hajnalán már annyian voltak a sírja körül, hogy nem fértem oda. Gondolom, azok, akik nem tudtak eljönni a búcsúztatóra, most rótták le a kegyeletüket – mondta a Borsnak Koós János özvegye. – Nem jártam sikerrel. Zavarni sem akartam a gyászolókat, különben is nyugalomra vágytam, inkább elmentem.