Nagyon nagy a  „csend” van Hosszú Katinka (28) és Shane Tusup (29) körül.

A háromszoros olimpiai és hétszeres világbajnok úszónő és amerikai edző-férje korábban sülve-főve együtt volt, az utóbbi hetekben viszont több alkalommal is különváltak. Vajon mi lehet az oka?
Néhány hónapja lapunknak mesélt arról Hosszú, hogy szinte nincs a napnak perce, amit külön töltenének.

Katinka
Katinka

– Nagyon szerencsés vagyok, hogy a férjem az edzőm is, ismerjük egymás gondolatát, ő tud igazán motiválni. Mindennap együtt vagyunk, együtt dolgozunk és egymás legjobb barátai vagyunk egy személyben – mesélte akkor Katinka.

Ezzel szemben most a szentestét egymástól 195 kilométerre töltötték. A pár az Insta­gramon külön-külön osztott meg­ videókat, s ezekből kiderült, hogy Hosszú családi körben, Ba­ján ünnepelt, míg Tusupot meg­látogatta az édesanyja és az édesapja, ők Budapesten homárt tettek az ünnepi asztalra.

Szintén furcsa, hogy több mint egy hónapja nem osztottak meg közös képet. Szep­temberben még 8, októberben 6, november közepéig pedig 7 képük jelent meg Katinka közösségi oldalán. Azóta egy sem. Tusup – közös munkájuk során először – nem kísérte el Hosszút a decemberi rövid pályás Eb-re, ahol Katinka hatszor nyert. A férj – tőle szokatlan módon – ezekre sem reagált a közösségi médiában.

– Régóta küzdök a migrénnel, és most az eddigieknél is súlyosabb, ismétlődő tünetekkel jelentkezett, ezért úgy döntöttünk Katinkával, hogy jobb, ha itthon maradok – indokolták akkor a távollétet.

Tusup december 6-án meglehetősen sejtelmesen fogalmazott egyik bejegyzésében.

„Azt mondják, az életben a saját tapasztalat a legjobb tanító. Addig nem tudjuk meg, hogy kik vagyunk, amíg nem bukunk el. Minden embert a tettei határoznak meg” – írta az amerikai, aki november végén botrányt okozott egy bajai versenyen, ordibált neje nevelőedzőjével, Pass Ferenccel (46), mert szerinte szabálytalanul indított el egy futamot.

 

Utolsó Facebook-bejegyzésük is elgondolkodtató, Katinka az oldalán egyes szám első személyben kívánt boldog ünnepeket kedvelőinek, Tusup pedig arról írt, hogy a tegnapunkat már nem tudjuk megváltoztatni, de a holnapunkat igen.

 

11. helyen Európában

Hosszú Katinka 11. lett az európai hírügynökségek 2017 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, melyen egy éve harmadikként zárt. Cristiano Ronaldo (32), a Real Madriddal többek között Bajnokok Ligáját nyert portugál futballista egymást követő harmadik évben végzett az élen.