Az alabamai Melissa Smith 2002-ben bekapcsolta a sütőt, majd, amikor kellőképp felmelegedett, felemelte a 14 hónapos gyerekét, és betette a forró rácsokra. A jelenleg 41 éves nőt 25 év börtönbüntetésre ítélték.

 

 

ashley-smith1

 

A gyilkossági kísérlettel vádolt nő először azzal védekezett, hogy véletlenül történt a dolog, majd, amikor rájött, hogy ezt talán senki nem hiszi el neki, azzal a kifogással állt elő, hogy a fejében “megszólaló hangok sugallatára” tette az egészet.

A kislány, bár túlélte az embertelen merényletet, testének nagyrésze harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Azóta több plasztikai műtétet hajtottak végre rajt, és némileg orvosolták is a problémát. Ashely 10 év alatt 28 műtéten esett át. Azonban az átélt lelki sérülések feldolgozására talán egy élet sem lesz elegendő.

Ashley jelenleg 14 éves, nemrég a bíróságon szembesült azzal a ténnyel, hogy akár hamarabb kiengedik az anyját a börtönből.

 

ashley-smith2

 

“Megbocsájtok annak a nőnek, de egyáltalán nem bízom benne, és nem szeretném, hogy a környezetembe még valakinek át kellene élnie ezeket a testi és lelki fájdalmakat” – mondta a 14 éves lány, miközben felidézte, és képekkel támasztotta alá a történteket.

A nő idősebbik lánya vallomásában elmondta, hogy Melissa megváltozott, megbánta, amit tett, és szeretné, ha feltételesen szabadlábra helyeznék. A döntéshozó szervek meghallgatták, és a tények alapján úgy határoztak, hogy Melissa Smith még legalább 2027-ig a börtönben kell maradjon.