Kiskorod óta az a vágyad, hogy űrhajós legyél? Példaképed Farkas Bertalan, és te szeretnél lenni a következő magyar, aki kijut az űrbe? Esetleg csak megnéznéd, hogyan fest a Föld 103 km magasságból? Akkor eljött a szerencsenapod!

 

magyar-az-urben-1

Az AXE Apollo Space Academy projekt keretein belül egy szerencsés magyar férfi esélyt kap arra, hogy 2014 végén kijusson az űrbe. Előbb azonban saját országa jelentkezőivel kell felvennie a versenyt.

Minden 18. életévét betöltött férfi indulhat az AXE Apollo megmérettetésén, melynek első fordulójában nem kell többet tenni, mint regisztrálni a hivatalos weboldalon, majd megkérni az ismerőseidet és barátaid, hogy szavazzanak rád. Az AXE Apollo oldalán folyamatosan frissítik az aktuális ranglistát, és már most kijelenthető, hogy nincs könnyű feladata annak, aki a TOP 3-ba szeretne kerülni.

Ám, nem elég az, hogy a legtöbb szavazatot megkapod. A legjobb versenyzők közül kerül majd ki az a szerencsés, aki 5 másik ország kiválasztottjaival részt vesz egy különleges űrhajós képzésen Orlandoban (USA). Ez még mindig nem biztosítja, hogy kijutsz az űrbe.

magyar-az-urben-111

 

Az utolsó körben a versenyzők már képzett űrhajósok, de csak egyikőjük lehet “hős” és tekinthet le 103 km magasból a Földre. Az űrutazás körülbelül 60 percig fog tartani, de az az 1 óra biztosan életre szóló élményt nyújt majd annak a férfinak, aki átélheti.